Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στην ”κατάψυξη” Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία


Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η βόρεια Ιταλία, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνεχείς χιονοπτώσεις. Σε πολλές περιοχές το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας προέρχεται από τη Γαλλία και έφερε χιόνι και χιονόνερο μέχρι και τη Λομβαρδία. Από την Τρίτη, οι Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την άφιξη του συστήματος από τη Σιβηρία που θα φερει πολικό ψύχος και χιονοθύελλες, μέχρι τα νότια της χώρας.

Βαρυχειμωνιά και στα Βαλκάνια:
Στην κατάψυξη και η Τουρκία, όπου ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά, κάτω από το μηδέν. Στην επαρχία της Άγκυρας το συσσωρευμένο χιόνι έχει φτάσει τα 3 μέτρα. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι καρμανιόλες και τις τελευταίες ημέρες, 4 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα.


Δριμύ ψύχος στην Αδριανούπολη και την Προύσα, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση του καιρού στη σεισμόπληκτη περιοχή του Βαν, όπου χιλιάδες άνθρωποι μένουν ακόμη σε σκηνές.

Ίδια εικόνα και στη Βουλγαρία. 121 χωριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ δυσχερείς είναι οι συγκοινωνίες και στα σύνορα με την Ελλάδα και την Τουρκία.

STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου