Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο πάπας Βενέδικτος «κάνει like» υπέρ του Twitter

Επαίνεσε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προειδοποίησε για τους περιορισμούς τους


Αν και παραδοσιακός, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' αναφέρεται ακόμη και στο Twitter στις ομιλίες του - και μάλιστα με τα καλύτερα λόγια. «Σε συνοπτικές φράσεις, συχνά όχι μεγαλύτερες από ένα εδάφιο της Βίβλου, μπορούν να εκφραστούν βαθιά νοήματα αρκεί όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση να μην παραμελούν την καλλιέργεια της δικής τους εσωτερικής ζωής», δήλωσε ο ηγέτης ενός δισεκατομμυρίου και πλέον Καθολικών. Επαίνεσε μεν τις δυνατότητες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά προειδοποίησε για τους περιορισμούς τους.

«Η διαδικασία της επικοινωνίας σήμερα τροφοδοτείται εν πολλοίς από ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις», πρόσθεσε. Ζήτησε το ατελείωτο κουβεντολόι του ίντερνετ να εξισορροπηθεί με ησυχία και περισυλλογή.

«Οι μηχανές αναζήτησης και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει η αφετηρία της επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους που αναζητούν συμβουλές, ιδέες, πληροφορίες και απαντήσεις», είπε. «Στην εποχή μας, το ίντερνετ γίνεται όλο και περισσότερο ένα φόρουμ για ερωτήσεις και απαντήσεις _ οι άνθρωποι σήμερα βομβαρδίζονται συχνά με απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν έθεσαν ποτέ και με ανάγκες των οποίων την ύπαρξη δεν γνώριζαν καν. Τελικά η συνεχής αυτή ροή ερωτημάτων αποδεικνύει πόσο αεικίνητο είναι το ανθρώπινο πνεύμα που αναζητά αδιάκοπα αλήθειες, μεγαλύτερης ή μικρότερης σημασίας, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν νόημα και ελπίδα στην ζωή τους».

Η καθολική εκκλησία κάνει προσπάθειες να συμμετάσχει στην ψηφιακή επανάσταση. Τον Ιούνιο, ο πάπας χρησιμοποίησε ένα iPad για να ανακοινώσει μέσω του Twitter τα εγκαίνια μιας ειδησεογραφικής υπηρεσίας του Βατικανού. Εδωσε επίσης την ευλογία του σε μια εφαρμογή του iPhone που βοηθάει τους πιστούς να κρατούν αρχείο των....αμαρτιών τους.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου