Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Bild επένδυσε σε ελληνικά ομόλογα

Η εφημερίδα Bild ξαναχτυπά, αυτή τη φορά ποντάροντας στη χώρα μας. Διαβάστε γιατί επενδύει σε ελληνικά ομόλογα


Μπορεί η γερμανική Bild να έχει επιδοθεί σε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο από το να αγοράσει ομόλογα της χώρας.

Σε μία περίοδο που στήνονται κερδοσκοπικά κερδοσκοπικά παιχνίδια στις πλάτες της Ελλάδας, η γερμανική εφημερίδα αποφάσισε να τζογάρει με την αγορά ελληνικών ομολόγων.

Θέλοντας να κάνει ένα πείραμα και να τεστάρει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μπήκε με αυτόν τον τρόπο στο "τρελό" παιχνίδι που έχει στηθεί.

Εν αναμονή των εξελίξεων με το κούρεμα και το PSI, η Bild παρουσιάζει τις δύο πιθανότητες αυτής της ενέργειας, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες και τους κινδύνους, είτε δηλαδή το 100% κέρδος που υπόσχονται τα ελληνικά ομόλογα είτε την "απόλυτη" χασούρα.


Η εφημερίδα, όπως ανακοινώνει σε σημερινό δημοσίευμά της, έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να της αποφέρουν σημαντικά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διευκρινίζει ότι έχει στην κατοχή της ένα ομόλογο, αξίας 5.179 ευρώ, το οποίο λήγει στις 20.3.2012 και ένα δεύτερο, αξίας 4.946 ευρώ, με ημερομηνία λήξης στις 20.5.2013.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η επένδυση θα αποδειχθεί αποτυχημένη. Εάν όμως τα δύο ομόλογα αποδώσουν κέρδη, που υπολογίζεται να διπλασιάσουν το επενδεδυμένο ποσό, η εφημερίδα δεν θα κρατήσει τα χρήματα, αλλά θα τα δωρίσει.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου