Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Φοβούνται κρητική βεντέτα

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, προκειμένου να προλάβουν μια βεντέτα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχουν τεθεί οι διωκτικές αρχές των Χανίων μετά την άγρια δολοφονία ενός 25χρονου κτηνοτρόφου. Οι αστυνομικοί, υπό το φόβο των αντιποίνων από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα. 

Ο 31χρονος δράστης, κοντοχωριανός του θύματος εκτέλεσε τον 25χρονο με δύο πυροβολισμούς και στη συνέχεια αποπειράθηκε να σκοτώσει ένα ακόμη άτομο, παραδόθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Την ώρα που ο δράστης οδηγούνταν στις φυλακές αστυνομικές δυνάμεις είχαν ζώσει τα σπίτια των συγγενικών του προσώπων. 
Υπό τον φόβο του ξεσπάσματος μιας αιματηρή βεντέτας, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έθεσαν υπό πλήρη επιτήρηση τόσο το σπίτι του 31χρονου στο χωριό Βαντές, όπου διαμένει η ετοιμόγεννη γυναίκα του, όσο και το σπίτι του πατέρα του στο χωριό Παναγιά των Κεραμειών, όπου διαμένουν οι υπόλοιποι συγγενείς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης και θύμα ήταν παλιοί γνώριμοι, καθώς αμφότεροι διατηρούσαν βοσκοτόπια στην περιοχή του Ομαλού, όπου έβγαζαν για βοσκή τα αιγοπρόβατά τους. 
Ωστόσο, οι δυο άνδρες φέρεται να είχαν κτηματικές διαφορές από το παρελθόν που τελικά οδήγησαν στον άδικο χαμό του 25χρονου. H άγρια δολοφονία σημειώθηκε στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, στον κόμβο Μουρνιών. Ο άτυχος κτηνοτρόφος, με καταγωγή από το χωριό Ροδοπός Κισσάμου, επέβαινε σε τζιπ 4x4 μαζί με ένα ακόμη άτομο, ενώ ακριβώς πίσω από το μοιραίο αυτοκίνητο ακολουθούσε ένα αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας φίλος του 25χρονου και στο οποίο επέβαινε ο αδερφός του θύματος. 
Ο 31χρονος δράστης εντόπισε τα δύο αδέρφια και ανέπτυξε ταχύτητα με το όχημά του. Μετά από λίγη ώρα κατάφερε να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τα δύο αδέρφια. Στη συνέχεια, και ενώ οδηγούσε παράλληλα με το όχημα του 25χρονου, πυροβόλησε τον άτυχο κτηνοτρόφο με την κυνηγετική του καραμπίνα, και τα σκάγια επέφεραν περισσότερα από δέκα τραύματα στο σώμα του θύματος. 
Μάλιστα, αμέσως μετά το φονικό δεν σταμάτησε, αλλά πυροβόλησε και αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον μικρότερο αδερφό του θύματος, χωρίς ευτυχώς να βρει στόχο, αφού τα σκάγια καρφώθηκαν στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ - espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου