Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο σχεδιαστής και επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος μετά την πολύωρη απολογία στον ανακριτή για το αδίκημα της μη απόδοσης Φ.Π.Α ύψους 145.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος, οδηγείται σήμερα στις φυλακές.

Ο κ. Γαβαλάς που διώκεται για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, οδηγείται στη φυλακή μετά την τρίτη του σύλληψη. Οι δύο προηγούμενες ήταν για χρέη προς το δημόσιο, αλλά αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και έτσι ο γνωστός σχεδιαστής αφήνονταν ελεύθερος.
Τώρα όμως οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί, καθώς το αδίκημα το οποίο αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό κακουργήματος. 

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε πάρει αναβολή από το αυτόφωρο δικαστήριο για τις 9 Φεβρουαρίου, καθώς η εταιρεία του έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς στο Δημόσιο, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον επιχειρηματία, ήδη έχει οριστεί μεσολαβητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τις τράπεζες και το Δημόσιο για την αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 155 άτομα για χρέη 250.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο! Κι όμως εκ των 155 συλλήψεων μία μόνο ήταν αυτή που τελικά οδήγησε σε φυλάκιση, εκείνη του Λάκη Γαβαλά! 

Έτσι, 250 εκατομμύρια παραμένουν ανείσπρακτα. 

Σήμερα τρεις επιχειρηματίες, ένας ιδιοκτήτης μεταφορικής, ένας βιοτεχνίας τσαντών και ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και εστιατορίου, συνελήφθησαν για οφειλές πάνω από 13.000.000 ευρώ. 

Μόνο ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής έχει χρέη 12.685.948,39 ευρώ προς το Δημόσιο. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου