Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δείπνο στο 122ο όροφο!

Είχατε ποτέ φανταστεί, ότι θα μπορούσατε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στον 122 όροφο… δηλαδή 422 μέτρα ψηλά!

Κι όμως έγινε πραγματικότητα! Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο περιλαμβάνει και το υψηλότερο εστιατόριο στον κόσμο! Ο ουρανοξύστης υψώνεται 828 μέτρα στον αέρα, καθιστώντας το, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Το κτίριο περιλαμβάνει περισσότερα από χίλια διαμερίσματα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και πολλά γραφεία.

Το γκουρμέ εστιατόριο "At.mosphere" άνοιξε την Κυριακή στον 122ο όροφο του Burj Dubai στην Κάλιφα . Συνεπώς, φτάνει τα 422 μέτρα. Αλλά δεν είναι μόνο το επίπεδο, ορισμένοι πελάτες θα ζαλιστούν λιγάκι και με τις τιμές, οι οποίες είναι λίγο ως πολύ τσιμπημένες! Μετά από όλα, ο έπαινος πηγαίνει στον φορέα εκμετάλλευσης του εστιατόριο που είναι «ένα από τα πιο πολυτελή στον κόσμο.» Το εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 210 άτομα που εξυπηρετούνται μόνο με βιολογικά τρόφιμα.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια κουζίνα επίδειξης και πιο ξεχωριστές αίθουσες δείπνου για μικρότερες ομάδες. Οι τοίχοι και τα ταβάνια είναι φτιαγμένα από μαόνι, τα δάπεδα από πωρόλιθο και η επίπλωση έχει γίνει από τον σχεδιαστή Αντάμ Τίχανι.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου