Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αλλεργικός στο ίδιο του το σπέρμα!

Ο Μάρσελ Βάλντινγκερ και η ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης ασχολούνται με μια πολύ παράξενη ασθένεια: με το ανησυχητικό σύνδρομο των γεννητικών οργάνων, μια διέγερση που προκαλεί διαταραχή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, η οποία είναι γνωστή μόνο σε γυναίκες. Επηρεάζεται συνεχώς, από την παραμικρή κίνηση, με αποτέλεσμα την σεξουαλική διέγερση.

Τα συμπτώματα είναι σπάνια, ωστόσο, είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστα: Ορισμένες πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, γι’ αυτό και μερικά άτομα παρουσιάζουν συμπτώματα της γρίπης μετά τον οργασμό. Μέχρι τώρα οι γιατροί πιστεύουν ότι η αιτία ήταν ψυχολογική. Ολλανδοί ερευνητές έφτασαν σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Εξίσου μυστηριώδης ακούγεται και το φαινόμενο, με το οποίο ασχολούνται οι επιστήμονες σήμερα στο ιατρικό περιοδικό-Journal of Sexual Medicine »: Μερικοί άντρες υποφέρουν αμέσως μετά τον οργασμό από συμπτώματα που μοιάζουν με την γρίπη. Αισθάνονται αδιαθεσία, πυρετό και νιώθουν πολύ κουρασμένοι, έχουν καταρροή στα μάτια, στη μύτη, κάψιμο , καθώς επίσης και πονοκεφάλους! Η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει για αρκετές ώρες μέχρι αρκετές ημέρες! Για τους περισσότερους, τελικά θα σημαίνει ότι θα αποφύγουν εντελώς τη σεξουαλική δραστηριότητα. Η νόσος αυτή ονομάζεται Postorgasmic-POI. 

Μια ματιά στην ιατρική βάση δεδομένων αποκαλύπτει, ότι τα POI εμφανίζονται όχι μόνο σπάνια, αλλά και σπάνια έχουν μελετηθεί. Ο Μάρσελ Βάλντινγκερ, νευροψυχίατρος στο τμήμα για τη σεξουαλική ψυχοφαρμακολογία του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, το 2002 δημοσίευσε ένα ιατρικό άρθρο για τις δύο αυτές περιπτώσεις των POI.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες πίστευαν, ότι υπάρχει μια διαταραχή με ψυχολογικά αίτια. Αλλά τώρα, ο Βάλντινγκερ και οι συνεργάτες του απέδειξαν, ότι είναι πιθανόν αλλεργικοί στο ίδιο τους το σπέρμα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 45 Ολλανδούς ασθενείς που πάσχουν από τα POI: Μόλις οι άνδρες εκσπερμάτωναν, τα συμπτώματα εμφανίζονταν σε λίγα λεπτά. Περίπου 29 άτομα παρουσίασαν μια τυπική αλλεργική αντίδραση με τη μορφή ερυθρότητας, αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από αυτή την νόσο, αντιδρούν κατά των ιδίων των ιστών του σώματος και παρουσιάζουν υπερευαισθησία. «Τα αποτελέσματα είναι μια σημαντική εξέλιξη ,για τους επιστήμονες που ασχολούνται με τα σημεία ενδιαφέροντος ", δήλωσε ο Βάλντινγκερ.

Ερευνητές υποψιάζονται, ωστόσο, ότι οι άνδρες ενδέχεται να ντρέπονται για αυτά τα προβλήματα και να μην πηγαίνουν σε ειδικούς!

Εξίσου σπάνιο, αλλά επιστημονικά αποδεδειγμένο είναι, ότι το σπέρμα δημιουργεί αλλεργία και στις γυναίκες. Συνήθως, αυτό οδηγεί σε τοπικό ερεθισμό του δέρματος, μερικές φορές προκαλεί και έμετο ή διάρροια και σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, βρογχικό άσθμα, το οποίο γίνεται ακόμα και απειλητικό για την ζωή με την κατάρρευση του νευρικού συστήματος (αναφυλακτικό σοκ).

Η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στρεφόταν κατά μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο σπερματικό υγρό. Για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε αλλεργίες χρησιμοποιούμε τα προφυλακτικά που προστατεύουν από την εμφάνιση κάθε είδους εστίας…

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου