Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κοιμηθείτε καλά για να είστε υγιής!

Όποιος κοιμάται πολύ λίγο και είναι διαρκώς κουρασμένος βλάπτει σοβαρά την υγεία του! Τουλάχιστον πέντε ώρες πρέπει οπωσδήποτε να κοιμάσαι την ημέρα! Λοιπόν κοιμηθείτε καλά για να είστε υγιής!

Όμως όσοι ξυπνούν αργά, ζουν επίσης επικίνδυνα και θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην πορεία της ζωής τους όχι μόνο μια καρδιακή προσβολή, αλλά και πολλά προβλήματα υγείας, συμφώνα με τους ερευνητές!

Όταν ο Τόμας Έντισον εφηύρε τον λαμπτήρα πριν από 130 χρόνια, δεν ήξερε τι έκανε για την ανθρωπότητα. Θεωρείται ότι σήμερα κοιμόμαστε μία ώρα λιγότερο από ό, τι πριν από την εφεύρεση του ηλεκτρικού λαμπτήρα. Μπορεί να είναι φθηνό, να μετατρέψεις τη νύχτα σε μέρα. Όμως τι σημαίνει αυτό για την υγεία;

Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής στο Βρετανικό Warwick ήθελαν να κάνουν επιτέλους μια δήλωση για τη σχέση μεταξύ της διάρκειας του ύπνου και της υγείας.

Οι ερευνητές λοιπόν έχουν συλλέξει και αναλύσει στοιχεία από σχεδόν 475000 άτομα, τα οποία είχαν τηρηθεί για μια περίοδο μεταξύ 7 έως 25 ετών. Σε εκείνη την εποχή υπήρχαν περισσότερα από 16 000 ιατρικά περιστατικά.

Το αποτέλεσμα της μελέτης: Λίγος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 48 τοις εκατό! Επίσης η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 15 τοις εκατό! Με το ‘’λίγο’’ οι επιστήμονες εννοούν μια καθημερινή διάρκεια του ύπνου να μην είναι μικρότερη από πέντε με έξι ώρες. Ακόμα και μια κανονική μεγάλη διάρκεια ύπνου, δηλαδή περισσότερο από οκτώ έως εννέα ώρες ύπνου κάθε νύχτα φαίνεται να είναι επικίνδυνη! Όσοι ξυπνούν αργά, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αυξάνεται κατά 38 τοις εκατό και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 65 τοις εκατό.

Είναι γνωστό ότι η στέρηση ύπνου επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και το μεταβολισμό του σώματος!

Θέλετε να είστε υγιείς; Τότε πρέπει να κοιμόσαστε καλά, ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία σας!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου