Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑ!


Καθημερινά καθόμαστε ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη και χαζεύουμε… χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες στην υγεία μας!

Πολλές φορές ούτε ξέρουμε πόση ώρα πέρασε έτσι, στα χαζά, να θυμόμαστε και να κλαίμε με ταινίες μπροστά στην τηλεόραση. Κι όμως τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση, είναι αρκετές για να προκαλέσουν έμφραγμα, ακόμα και σε κάποιον που βρίσκεται σε φόρμα!

Ο ερευνητής Εμμανουήλ Σταματάκης του τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μελέτησε την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο χρόνο που περνάει κανείς μπροστά από την οθόνη και τα καρδιακά επεισόδια! Οι επιπτώσεις είναι ίδιες για όσους κάνουν καθιστική δουλειά.

Θα πρέπει να περιοριστούν οι ώρες της τηλεόρασης, των παιγνιδιών βίντεο και του ηλεκτρονικού υπολογιστή, προς όφελος των δραστηριοτήτων σωματικής άσκησης. Είναι σημαντικό οι αλλαγές στο τρόπο ζωής που θα γίνουν, να αφορούν όλη την οικογένεια, ακόμα και σ' αυτούς που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Οι κίνδυνοι της χοληστερόλης, για το καρδιακό και αγγειακό σύστημα, απειλούν όχι μόνο τους καρδιοπαθείς, αλλά όλα τα μέλη της οικογένειας!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου