Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

O κληρικός που γεννήθηκε σε λάθος σώμα!

Ο κληρικός Χανς Γκέρντ Σπόρκελ, 54 ετών εξέπληξε τον ναό του με μια ασυνήθιστη εξομολόγηση ‘’θέλω να ζήσω σαν γυναίκα’’!

Για 26 χρόνια, ο Χανς Γκέρντ Σπόρκελ είναι πάστορας. Από δύο γάμους, έχει επτά παιδιά. Ήξερε ότι ζει σε λάθος σώμα; ο Σπόρκελ βάζει τα γέλια: " Η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη, για μένα ήταν ένα ζήτημα ζωής και θανάτου!

Οι πιστοί της ενορίας στο Ρίς της Γερμανίας γνωρίζουν τον ιερέα εδώ και πολλά χρόνια! Αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να συνηθίσουν στο γεγονός ότι ο παπάς της ενορίας τους έγινε ΓΥΝΑΙΚΑ…! Και η κοινότητα υποστηρίζει τον 54χρόνο.

Η υψηλή γυναικεία φωνή, που λειτουργεί στο ναό είναι πραγματικά ο Σπόρκελ; "Κάνοντας μια ορμονική θεραπεία σε μια γυναίκα», λέει. "Η φωνή αλλάζει. Για το σκοπό αυτό δουλεύω με έναν λογοθεραπευτή."

Μετά από ένα κτύπημα της μοίρας , χρειάστηκε επαγγελματική βοήθεια. Στη συνέχεια, η κρίσιμη ημέρα. Μετά από μισό χρόνο, ο Σπόρκελ γύρισε πίσω στην κοινότητά του. Και μετά την πρώτη υπηρεσία, πήρε το λόγο στην ενορία και μίλησε για την κατάστασή του. «Τότε έγινε κάτι που δεν είχα ποτέ φανταστεί. Υπήρχε μια μόνιμη επευφημία. 15 άτομα μίλησαν λέγοντας πολλά θετικά πράγματα για μένα, δεν το περίμενα».

Πολύ σύντομα κατέστη σαφές, ότι η κοινότητα θέλει να κρατήσει τον ιερέα στην ενορία τους, ως πάστορα γυναίκα. Επίσης, το Συμβούλιο της εκκλησίας δήλωσε ότι : «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του».

Μετά από όλα, αυτά ο Σπόρκελ είναι εμφανώς συγκινημένος!

Ο πάστορας μοιάζει σχεδόν σαν θηλυκό: μπλε μάτια, ξανθά κοντά μαλλιά, δύο σκουλαρίκια, μοβ μαντίλι. Ωστόσο, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως κύριος. Μόνο το αρσενικό όνομα είναι στην κάρτα. Ίσως θα αλλάξει και αυτό κάποια μέρα.

Μια πλήρη αλλαγή φύλου είναι το ερώτημα γι 'αυτόν. "Είναι σημαντικό ότι έχω κάνει το πρώτο βήμα για το κοινό ", λέει.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου