Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

6 δισεκατομμύρια φτάνουν τα κέρδη της Apple!

Η εταιρεία Apple κάνει ρεκόρ κερδών! Ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζόπς αφήνει πίσω του μια κληρονομιά που δεν τολμούν καν να ονειρεύονται τα άλλα κορυφαία στελέχη! Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο κέρδισε κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο (τέλος Δεκεμβρίου) 6 δις δολάρια (4.5 δισ. ευρώ), διπλάσια από το προηγούμενο έτος!

«Είχαμε μια εκπληκτική εορταστική περίοδο με ρεκόρ πωλήσεων σε Mac, iPhone και iPad", ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρείας σε μια ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις αυξηθήκαν φτάνοντας το 71% , σε 26,7 δισ. δολάρια. Η Apple ξεπέρασε ακόμη και τις πιο τρελές προσδοκίες των αναλυτών.
Είναι τα καλύτερα στοιχεία της Apple όλων των εποχών!

Τα προϊόντα της θεωρούνται ως σύμβολα λατρείας από την αφοσιωμένη και δικτυωμένη γενιά της τεχνολογίας. Για πολλούς οπαδούς της Apple, αλλά και τους επενδυτές, ο χαρισματικός άνθρωπος με το μαύρο ζιβάγκο Στιβ Τζόπς είναι αναντικατάστατος.

Ο Τζόπς δήλωσε «έχουμε φέτος μερικά συναρπαστικά πράγματα στο κατάστημα».

Ωστόσο ο κόσμος ανησυχεί, διότι το 2009 έπρεπε ο Στιβ να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του ήπατος. Πριν από πέντε χρόνια είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας. Είναι και πάλι το ήπαρ, που τον αναγκάζει να κάνει ένα διάλειμμα αυτή τη φορά. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει ή αν θα έρθει ποτέ πίσω. Η διοίκηση της ομάδας έχει περάσει στα χέρια του κουμπάρου του: Τιμ Κούκ . Ο Τιμ Κούκ είναι ο δημιουργός στην Apple και θα το διορθώσει όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Πιθανολογείται ότι το iPad θα περιλαμβάνει μια νέα έκδοση του Tablet PC, το οποίο πούλησε 7,3 εκατομμύρια φορές το τελευταίο τρίμηνο. "Ο ενθουσιασμός για το iPad δεν έχει σταματήσει", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Πίτερ Οπενχάιμερ σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

«Ότι έχει κάνει ο Στιβ είναι απλά εκπληκτικό» , είχε πει κάποτε ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου