Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Το τραγούδι βοηθά στο να παραμείνουμε υγιείς και ευτυχισμένοι!

Ποιος θέλει να είναι υγιείς και ευτυχισμένος;

Υπάρχει μια απλή και δωρεάν συνταγή για όλους: το τραγούδι! Δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα που είναι διασκεδαστική, κάνει επίσης καλό στην υγεία. Οι πνεύμονες, η καρδιά, το διάφραγμα, ακόμη και η κοιλιά, το πόδι και οι μυς των γλουτών τονίζονται.

Το τραγούδι είναι η παλαιότερη και πιο πρωτότυπη μουσική μορφή έκφρασης των ανθρώπων , μέσω του ιδίου του ανθρώπινου σώματος. Αυτό μπορεί να έρθει ως ψυχική και συναισθηματική έκφραση. Όταν τραγουδάς, κρατάς όχι μόνο τον λάρυγγα αλλά και τις φωνητικές χορδές σε δράση.

Όποιος τραγουδάει είναι ευτυχισμένος, ενισχύει και το ανοσοποιητικό του σύστημα και τονώνει την «αυτοθεραπεία».

Ερευνητές έχουν αποδείξει, με εξετάσεις αίματος, ότι με το τραγούδι ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα και η συγκέντρωση της ανοσοσφαιρίνης Α και της κορτιζόλης αυξάνονται σημαντικά, σαφή ένδειξη της αυξημένης αμυντικής ικανότητας του οργανισμού. Με το τραγούδι αυξάνονται για παράδειγμα, οι ενδορφίνες.

Το τραγούδι αποτελεί βάλσαμο για την ψυχή. Οι δυνάμεις της ζωής που ενεργοποιούνται από τις λεπτές δονήσεις, διαποτίζουν ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα τον εγκέφαλο και κατά συνέπεια την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και του μεταβολισμού. Τραγουδώντας, αυξάνετε επίσης το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, η ισορροπία και η ανθεκτικότητα.

Με το τραγούδι μπορούμε να ελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα ή να ενισχύσουμε θετικά συναισθήματα. Οι άνθρωποι που τραγουδούν είναι συνήθως πιο εξωστρεφείς και ανοιχτόμυαλοι, και επομένως, ευτυχής! Με το τραγούδι μπορεί να μειωθεί το στρες και τα συναισθήματα όπως ο φόβος και η θλίψη που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Όποιος λέει για τον εαυτό του, δεν είναι σε θέση να τραγουδήσει, είναι μάλλον λάθος. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθε άτομο έχει επαρκή βαθμό μουσικού ταλέντου. Και το δικό του τραγούδι στο ντους ή το αυτοκίνητο έχει τα οφέλη του. Ένα τραγούδι μόνο για χάρη της δικής σας χαράς. Το τραγούδι της καθαρής διασκέδασης μπορείτε να το μάθετε σε οποιαδήποτε ηλικία.

Για την απόκτηση και πάλι της χαράς της ζωής, δεν υπάρχει καλύτερη ιατρική συνταγή από το τραγούδι!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου