Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

15.000 πλαστικές επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!


Για ν’ αντιμετωπίσουμε τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπό μας ή στο σώμα μας, μπορούμε εκτός από την υγιεινή διατροφή, τις διάφορες κρέμες και την άθληςη, να ακολουθήσουμε μια σειρά από επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν μέσα σε μία επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού!

Σιλικόνη στο στήθος ή λιποαναρρόφηση ή αύξηση των χειλιών, όλες είναι πολύ αγαπητές, κυρίως στο γυναίκειο πληθυσμό!! Η αγορά για την αισθητική χειρουργική είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς και πολλοί άνδρες φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να μπουν κάτω από το χειρουργικό νυστέρι! Η ψυχολόγος Άντα Μπορκένχαγκεν εξηγεί: 

«Ήθελα να φτιάξω ένα νέο πρόσωπο! Ανακάλυψα ότι εγώ η ίδια, είμαι το πιο πολύτιμο αγαθό μου και ότι αξίζω αυτό το άσεμνο ακριβό δώρο, ένα "λίφτινγκ". Επίσης θα αφήσω και τη μύτη μου να διορθωθεί λίγο... "

Η Γαλλίδα συγγραφέας και φεμινίστρια Μπενοίλτε Γκρούλτ γράφει με ειλικρίνεια για την απόφασή της να κάνει την αισθητική χειρουργική. Ακριβώς όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι, όταν γεράσουν, με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής, παίζουν ένα τέχνασμα. Το μνημείο στην προσωπική εμφάνιση έχει γίνει ένα σύμβολο θέσης!

Οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής τα τελευταία έτη στις Ελληνίδες, από 18 ετών και άνω, είναι κατά σειρά: αυξητική στήθους, ρινοπλαστική και διάφραγμα, και ακολουθούν οι επεμβάσεις λιποπλαστικής και λιπογλυπτικής, και τέλος το Λίφτινγκ προσώπου και ματιών (κλασικό, μίνι-λιφτ, ή με απορροφήσιμα νήματα). Γενικά, δεν υπάρχει διαφορά στις προτιμήσεις των ελληνίδων από εκείνες όλων των άλλων όμορφων γυναικών σε άλλες χώρες. Τα πρότυπα ομορφιάς εξάλλου είναι παγκόσμια!

15.000 πλαστικές επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα! Δύο στους τρεις , που υποβάλλονται σε πλαστικές, το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Έτσι οι ειδικοί εξηγούν, πως η επιθυμία για πλαστικές επεμβάσεις εξελίσσεται σε εθισμό. Σύμφωνα με έρευνα μάλιστα, της Καπα Research, το 10% των Ελληνίδων έχει υποβληθεί σε κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ενώ 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι θα συμφωνούσαν ή παρότρυναν κάποιον να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση.

Στην Αγγλία πάλι, έρευνα δείχνει ότι 40% των ασθενών που έκαναν μπότοξ, για να μειώσουν τις ρυτίδες του προσώπου, δήλωσαν έντονη επιθυμία για περαιτέρω “θεραπείες”.

Στις ΗΠΑ, η πλαστική χειρουργική είναι σήμερα ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιατρικός κλάδος. Σύμφωνα με την αμερικανική κοινωνία των πλαστικών χειρούργων, οι Αμερικανοί έδωσαν το 2009, παρά την οικονομική κρίση, γύρω στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια, για πάνω από δώδεκα εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις, δηλαδή μια αύξηση 70 τοις εκατό περίπου τα τελευταία εννέα χρόνια. Ήδη από το 2000, η Αμερικανική Εταιρεία για την Αισθητική Πλαστική Χειρουργική έχει επισημάνει, πως σε έρευνα που πραγματοποίησε, βρήκε ότι δύο στους τρεις ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν μια αισθητική επέμβαση, το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. Μερικοί ασθενείς είναι μόλις 13 χρονών. Τέτοιες επεμβάσεις απαγορεύονται σε νέους στις ΗΠΑ, αλλά και στη χώρα μας! Μόνο με την προϋπόθεση, ότι οι γονείς δίνουν τη συγκατάθεσή τους.

Για τη Γερμανία, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2008, έγιναν περίπου 500.000 αισθητικές επεμβάσεις! Υπάρχουν επίσης περίπου 300.000 μικρότερες επεμβάσεις, όπως είναι η αύξηση των χειλιών ή ρυτίδες με Botox ή υαλουρονικό οξύ. Στο Βερολίνο και το Αμβούργο έχουν ήδη ληφθεί 600 € για ένα "Botox .

Αποτέλεσμα: 68% των ενηλίκων είναι δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους και ένας στους τέσσερις θα έλεγε "ναι" σε μια επέμβαση. Σύμφωνα με τη γνώμη του "δέκα τέσσερις" είναι οι πιο δημοφιλείς διαδικασίες: κοιλιοπλαστική, λιποαναρρόφηση, μειωτική μαστών και ανόρθωση στήθους. Επίσης πρόσφατα, τα μέρη του σώματος όπως τα πόδια, είναι στο επίκεντρο της πλαστικής χειρουργικής: ειδικοί της Νέας Υόρκης αναφέρθηκαν το 2003 στο περιοδικό μόδας «Vogue», για την αυξανόμενη ζήτηση για ένα επιχειρησιακό μετασχηματισμό των ποδιών, έτσι ώστε να χωρέσουν σε μοντέρνα στιλέτα, σε σαγιονάρες και σανδάλια!

Οι ειδικοί λένε πως όσοι είναι εθισμένοι στις πλαστικές, μοιάζουν με όσους πάσχουν από ανορεξία, δηλαδή έχουν ψευδή εικόνα για τον εαυτό τους. Επιπλέον, διακατέχονται από ανασφάλεια, έντονο άγχος και τελειομανία, ενώ μπορεί να έχουν παρουσιάσει και σημάδια κατάθλιψης.

Τα στοιχεία πάντως δείχνουν, ότι όλο και περισσότερες και πιο νεότερες γυναίκες, μοιράζονται την επιθυμία για μια πλαστική επέμβαση!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου