Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

H μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου!

Η Κίνα προτίθεται να φτιάξει πόλη 42 εκατομμυρίων κατοίκων! Αυτό είναι πολεοδομία ή μεγαλομανία; Συγκεκριμένα προσπαθεί στη Νότια Κίνα να ενώσει 9 μητροπόλεις! Η εμφάνισή της πρέπει να ισούται με αυτή, της πιο ισχυρής μεγαλούπολης στον κόσμο! 26 φορές μεγαλύτερη από το Λονδίνο!

Η Σαγκάη έχει 42 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μια περιοχή διπλάσια από την Ουαλία: Μία νέα πόλη θα είναι ο νέος κινεζικός χώρος οικονομικής δραστηριότητας που θα βρίσκεται μπροστά από την Σαγκάη και το Πεκίνο, σύμφωνα με την έκθεση του CNN και της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

Η νέα πόλη θα επεκταθεί από το Guangzhou στο Shenzhen στο βόρειο τμήμα του Χονγκ Κονγκ. Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή της πόλης από 16.000 τετραγωνικά μίλια.

Η ιδέα είναι να γίνει η συγχώνευση σημαντικών περιοχών παραγωγής της Κίνας. Επηρεάζονται επίσης από τις πόλεις της Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou και Zhaoqing. Μαζί, οι πόλεις κερδίζουν το ένα δέκατο της συνολικής οικονομικής παραγωγής της Κίνας. Βιομηχανικοί χώροι, θέσεις εργασίας και δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να κατανέμονται στο μέλλον πιο ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, θα χρειαστούν οι πολεοδόμοι για το έργο περίπου έξι χρόνια σε συνδυασμό, των μεταφορών, της ενέργειας, των υδάτων και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων των πόλεων. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη που υποσχέθηκε ο σχεδιαστής, θα βελτιώσει και την ποιότητα των σχολείων και νοσοκομείων. Το νέο αυτό έργο θα κοστίσει πολλά: το κόστος του είναι ισοδύναμο με 221 000 000 000 ευρω!

42 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν στη συνέχεια να ταξιδέψουν με ένα είδος κάρτας σιδηροδρομικών σε όλη την πόλη και να λάβουν υγειονομική περίθαλψη οπουδήποτε, λέει ο Μα Ξίανγκμινγκ, επικεφαλής, σχεδιαστής και σύμβουλος του έργου. Επιπλέον, η περιοχή θα έχει τρένο για το Χονγκ Κονγκ. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο όνομα ακόμη για τη Μεγαλόπολη, αλλά σύμφωνα με τον Μα Ξίανγκμινγκ «δεν μπορούμε να βρούμε αμέσως το όνομα μετά από μια υπάρχουσα πόλη."

Το κολοσσιαίο έργο θα συνεχίσει την τάση της αστικοποίησης στην Κίνα: Μέχρι το έτος 2025, η χώρα αναμένεται να έχει 221 πόλεις με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, και οκτώ μεγάλες πόλεις, οι οποίες θα φιλοξενούν πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωπους. Στα βόρεια της χώρας έχει ξεκινήσει ήδη ένα τεράστιο έργο : Η περιοχή γύρω από το Πεκίνο και το λιμάνι της Tianjin Bohai είναι μια περιοχή με περισσότερους από 260 εκατομμύρια ανθρώπους, που συνδέονται μεταξύ τους με τρένα υψηλής ταχύτητας.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου