Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μάλτα - Ελλάδα 0-1


Ο Βασίλης Τοροσίδης με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην Εθνική (1-0) επί της Μάλτας. Η Ελλάδα μπορεί να ήταν νωχελική σε όλο το διάστημα του αγώνα, να είχε όμως τις ευκαιρίες με Σαλπιγγίδη και δοκάρι από τον Λυμπερόπουλο, αλλά για να λυτρωθεί και να πάρει τη νίκη έπρεπε να βάλει το κεφάλι του ο Βασίλης Τοροσίδης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να παρέταξε την Εθνική με άκρως επιθετικό σχήμα όπως είχε δείξει μέρες πριν, όμως οι παίκτες μπήκαν πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας απλά την κατοχή της μπάλας, χωρίς βέβαια να απειλήσει την εστία του Τζόρβα. Από το δέκα και μετά, οι «γαλανόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα και είχαν την πρώτη τους καλή φάση στο 17ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης πήρε δεξιά μέσα στην περιοχή την μπάλα από τον Νίνη, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Αυτή ήταν η μόνη καλή ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πηγαίνει στα αποδυτήρια πολύ προβληματισμένος, από την εικόνα της ομάδας του. Από την άλλη, ο Τζον Μπούτιγκιεγκ είδε τους παίκτες του πολύ μαχητικούς και παθιασμένους, αλλά στην τελική προσπάθεια να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί απέναντι από τον Τζόρβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Εθνική, με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει την μπάλα στο 46ο λεπτό, μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Κατσουράνη, αλλά το σουτ του έβγαλε αρκετά εύκολα ο Χάμπερ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, όταν μετά από σέντρα του Νίνη με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χάμπερ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε στα καρέ του τερματοφύλακα της Μάλτας και στο 60’ ο Κατσουράνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ του έδιωξε μακριά ο Χάμπερ. Ένα λεπτό αργότερα βγήκε από το ματς ο Σαλπιγγίδης, με τον Φετφατζίδη να παίρνει την θέση του. Μετά από αυτή την αλλαγή ο Σαμαράς πέρασε δίπλα στον Λυμπερόπουλο, ο μικρός του Ολυμπιακού στα δεξιά και ο Νίνης στα αριστερά. Ο Φαρνάντο Σάντος φρέσκαρε ακόμα περισσότερο την επίθεση του στο 70ο λεπτό, όταν στη θέση του Λυμπερόπουλου, μπήκε ο Κώστας Μήτρογλου.

Στο 85’ αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος λανθασμένα, αφού το φάουλ που έκανε ήταν για κίτρινη κάρτα και όχι για κόκκινη. Οι παίκτες του Σάντος, όμως, κατάφεραν στις καθυστερήσεις να πάρουν το «χρυσό» τρίποντο με την ανάποδη κεφαλιά του Τοροσίδη.


sportnooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου