Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΤΟΥΣ!



Οι κατάσκοποι αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο κάθε χώρας, η οποία προσπαθούσε να διαφυλάξει και να προστατεύσει τα κρατικά στοιχειά της! Όλοι γνωρίζουμε την επιτυχημένη δράση οργανωμένων δικτύων κατασκόπων για την καταγραφή ,συλλογή και κλοπή πληροφοριών σε όλο τον κόσμο! Μερικοί κατάσκοποι όμως έχουν γράψει ιστορία!

Η Μάτα Χάρι, γεννημένη στο Leeuwarden της Ολλανδίας, το 1876, είναι μία από τις πρώτες γυναίκες κατασκόπους. Έδρασε για λογαριασμό της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Τζούλιους και η Εθέλ Ρόζενμπεργκ, ήταν ένα ζευγάρι Αμερικάνων κομμουνιστών, που εκτελέστηκαν το 1953 για κατασκοπεία κατά των ΗΠΑ. Περισσότερο γνωστός για τις ερωτικές του επιδόσεις και το βιβλίο «Η ιστορία της ζωής μου», που είναι η καλύτερη περιγραφή ζωής στο 18ο αιώνα που διασώζεται, ο Καζανόβα σύμφωνα με τις αρχές της πόλεις και τους Ενετούς Ανακριτές, ήταν κατάσκοπος. Ο Κλάους Φουχς είναι άλλος ένας γνωστός κατάσκοπος, που γεννήθηκε στο Ρούσελχαϊμ της Γερμανίας στις 19 Δεκεμβρίου 1911.

Ο Ρίτσαρντ Σόργκε θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκόπους των Σοβιετικών στην Ιαπωνία, πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γεννημένος στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν και ανιψιός ενός από τους στενούς συνεργάτες του Καρλ Μαρξ, υιοθέτησε την κομουνιστική ιδεολογία, κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από τραυματισμό στον Α’ παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Όλντριτς Έιμς ήταν ένας πρώην υπάλληλος της CIA στον τομέα της αντικατασκοπίας. Μια σύγχρονη κατάσκοπος είναι η Άννα Τσάπμαν, η νεαρή Ρωσίδα που απελάθηκε τον Ιούλιο από τις ΗΠΑ, μαζί με άλλους εννέα πράκτορες της Μόσχας.

Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι στον κόσμο όμως, χρησιμοποιούσαν εκκεντρικά σύνεργα! Θανατηφόρα κραγιόν, βαλίτσες με κάμερες, φακοί όπλα, γάντι με ενσωματωμένο όπλο, φωτογραφικές μηχανές στο κουμπί της πυξίδας, περιστέρι κατάσκοπος και πολλά άλλα!

Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ένας διαγωνισμός νοημοσύνης. Η CIΑ και η KGB είχαν καταλήξει σε ορισμένα σύνεργα για να εξοπλίσουν τους αντιπροσώπους τους. Δείτε μερικά από αυτά:



TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου