Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ισχυρή έκρηξη στην Ιερουσαλήμ


Μία βόμβα εξερράγη σήμερα σε εβραϊκή συνοικία στην Ιερουσαλήμ. Είναι η πρώτη επίθεση που σημειώνεται εδώ και δύο χρόνια. Οι άνθρωποι στη Μέση Ανατολή ανησυχούν για νέες επιθέσεις στην περιοχή. Η κυβέρνηση Netanjahu εξετάζει τώρα ένα σχέδιο για να «αποτρέψει τους τρομοκράτες».

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 34 άτομα. Η βόμβα, όπως ανέφερε η αστυνομία, εξερράγη σε μια τσάντα που είχε τοποθετήσει ένας άγνωστος σε μία στάση λεωφορείου κοντά στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων και στο συνεδριακό κέντρο Binjanei HaUma.

Δύο λεωφορεία που περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο υπέστησαν ζημιές. «Είδα μία φωτεινή φλόγα και στη συνέχεια το λεωφορείο ανατινάχτηκε», είπε μία αυτόπτης μάρτυρας στο ισραηλινό ραδιόφωνο. Στη στάση του λεωφορείου ήταν ορατή μια μεγάλη λίμνη αίματος. Εκατοντάδες θεατές συνωστίζονταν στον τόπο της επίθεσης και παρεμπόδιζαν το έργο της διάσωσης.

«Δεν υπήρξε καμία ένδειξη μιας σχεδιαζόμενης επίθεσης», δήλωσε ο υπουργός Aharonovich. Στην περιοχή συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς υπόπτους και για άλλες εκρηκτικές συσκευές.

Η αστυνομία χαρακτήρισε την έκρηξη "τρομοκρατική επίθεση" . Ένας όρος που χρησιμοποιούν οι αρχές στο Ισραήλ για τις επιθέσεις των Παλαιστινίων.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης ισλαμική Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ Κοντς,“χαιρέτισαν” την επίθεση,δεν ανέλαβαν όμως την ευθύνη.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου