Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΕΛΟΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ!


Από την Παρασκευή 1η του Απρίλη δεν θα γίνονται συναλλαγές αξίας 3.000 ευρώ και πάνω, με μετρητά. Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2012, το μέτρο θα ισχύσει και για τις συναλλαγές από 1.500 ευρώ και πάνω.

Ο λόγος... η πάταξη της φοροδιαφυγής! Είναι η μοναδική λύση για να ξεκαθαρίσει το φορολογικό τοπίο, στο εισόδημα σε ελεύθερους επαγγελματίες και στα καταστήματα, και να υπάρχει έλεγχος στις συναλλαγές.

Οι συναλλαγές θα γίνονται πλέον με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές. Στο ποσό συνυπολογίζεται και ο ΦΠΑ.

Έτσι για το φορολογικό έτος 2011 - 2012, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την καθιέρωση κάρτας συναλλαγών για κάθε πολίτη, η οποία θα χρησιμοποιείται σε κάθε εμπορική συναλλαγή και θα μεταφέρει ηλεκτρονικά τα στοιχεία, ποσού, φορολογούμενου που πραγματοποιεί συναλλαγή σε καταστήμα ή ελεύθερου επαγγελματία που εισπράττει, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αν οι αγορές άνω των 3.000 ευρώ γίνονται µε δόσεις, η αξία της συναλλαγής θα εμφανίζεται ολόκληρη στην απόδειξη, ωστόσο ο πελάτης θα επιβαρύνεται τμηματικά κάθε μήνα µε το ποσό της άτοκης ή έντοκης δόσης, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου