Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων


Την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα προστατεύσουν τους άμαχους από τις δυνάμεις του Καντάφι, δήλωσε χθες αργά το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν. 

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριζε πως το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, καθώς επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις συνεχίζονται.

Ο Άντερς Φο Ράσμουσεν, σύμφωνα με το Reuters, επεσήμανε επίσης ότι η εντολή της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν "ξεπερνά" την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων αλλά οι δυνάμεις του NATO θα μπορούν να δρουν σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αμυνθούν. "Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμα μια επιχείρηση της συμμαχίας και μια επιχείρηση του NATO", είπε και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο να δοθεί ενδεχομένως ένας ευρύτερος ρόλος στο Σύμφωνο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, χθες αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στην Τρίπολη, ενώ σημειώθηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα και στην ανατολική συνοικία Ταζούρα. Οι αρχές της Λιβύης υποστήριξαν ότι οι συμμαχικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή περίπου 100 αμάχων ως τώρα. 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου