Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ανακατάληψη της πόλης Aτζαμπίγια από αντικαθεστωτικούς


Μια σημαντική επιτυχία για τους αντιπάλους του Καντάφι: Οι αντικαθεστωτικοί έχουν καταλάβει τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζαμπίγια (Adschdabija), η οποία την προηγούμενη εβδομάδα, είχε περάσει στα χέρια της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί χθες, της ανακατάληψης, επιθέσεις γαλλικών και Βρετανικών πολεμικών αεροσκαφών.

Σίγουρα δεν ήταν μια αποδοχή της στρατιωτικής ήττας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης κ.Kaim προσπάθησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, να εξηγήσει στους ξένους δημοσιογράφους, ότι ο λιβυκός στρατός με τη συμπεριφορά του στην Aτζαμπίγια, εμπόδισε μία ανθρωπιστική καταστροφή: «Οι λιβυκές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ατζαμπίγια. Υπήρχαν επιθέσεις από τις συμμαχικές δυνάμεις. Για να αποφευχθούν οι απώλειες και να προστατεύσουν την ασφάλεια των κατοίκων, οι δυνάμεις αποσύρθηκαν».

Η προστασία του πληθυσμού δεν ενδιαφέρει τα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα, λένε ο κάτοικοι της πόλης Aτζαμπίγια. Μερικοί από αυτούς, μπόρεσαν για πρώτη φορά, μετά από μια εβδομάδα μαχών και γενικό βομβαρδισμό, να βγούνε στο δρόμο. Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στους δρόμους και τραυματισμένες οικογένειες.

Αντικαθεστωτικοί γιόρτασαν την ανακατάληψη της πόλης, ως μία νίκη ενάντια στους μισθοφόρους και στρατιώτες του Καντάφι. «Άφησαν πίσω τα όπλα και τα πυρομαχικά τους, έχουν ηττηθεί. Ο Θεός είναι μεγάλος, ο Θεός είναι στο πλευρό μας», λένε.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου