Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

BΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΗΜΕΡΕΣ!


Η 80χρoνη Αμπέ Σούμι και ο 16χρoνος εγγονός της Τζιν Άμπε διεσώθησαν στην κατεστραμμένη πόλη Ισίνομακι της Ιαπωνίας από τα συντρίμμια, σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Και οι δύο έπασχαν από υποθερμία και είχαν αποδυναμωθεί. Ο εγγονός δήλωσε ότι δεν αισθανόταν τον αριστερό αστράγαλό του.

Η γιαγιά είχε παγιδευτεί κάτω από τα βαριά έπιπλα. Μέσα στο σπίτι, βρήκαν οι εργάτες την 80χρόνη, η οποία ήταν σώα, αλλά λόγω των κινητικών προβλημάτων δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το σπίτι.

Επέζησαν ο εγγονός και η γιαγιά, γιατί υπήρξαν τρόφιμα στο ψυγείο. Η μητέρα του Τζιν Άμπε έχει εξαφανισθεί μετά την καταστροφή: Το αγόρι είπε ότι τις πρώτες ημέρες μετά το σεισμό, είχε με την μητέρα του τηλεφωνική επικοινωνία. Αλλά ακόμη και αυτή η επαφή με τον έξω κόσμο τελικά κόπηκε.

Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται.

Παρά τα καλά νέα, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων, έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 20 000. Η αστυνομία δήλωσε την Κυριακή, ότι τουλάχιστον 8.133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία. 12.272 επισήμως αγνοούνται.

Η καταστροφή της 11ης Μαρτίου, είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πιο πληγείσα περιοχή είναι η Μίναμισανρίκου, όπου αγνοούνται μετά το τσουνάμι 9500 κάτοικοι.

Σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις 360.000-400.000 άτομα διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα. Υποφέρουν από το κρύο και την έλλειψη φροντίδας.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου