Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Θρίλερ με τον γιο του Καντάφι



Νεκρός φέρεται ο ένας γιος του Καντάφι σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Arabian Business. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στόχων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι. Διοικητικό κτήριο στο σύμπλεγμα κατοικιών του Καντάφι καταστράφηκε.Το ΝΑΤΟ δεν έχει λάβει ακόμη ξεκάθαρη απόφαση για ενεργή συμμετοχή του στις επιχειρήσεις.
Ένας από τους γιους του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Τρίπολης, ανέφεραν ιστότοποι της αντιπολίτευσης και Αραβικά ΜΜΕ σήμερα.

Ο Χάμις Καντάφι φέρεται να είχε τραυματιστεί το Σάββατο, όταν ένας πιλότος της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται ο Καντάφι ή/και κάποιοι από τους συγγενείς του.

Ο Χάμις Καντάφι κατέληξε λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη από την επίθεση, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Arabian Business.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα επίθεσης εναντίον του συστήματος αεράμυνας της Λιβύης, μετά την απόρριψη της κατάπαυσης του πυρός, που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, από Βρετανία και ΗΠΑ.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι ένα από τα υποβρύχια του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, επανέλαβε την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων Τόμαχοκ κατά στόχων στο έδαφος της Λιβύης.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη αναμένεται να απασχολήσουν τόσο το ΝΑΤΟ, του οποίου οι εκπρόσωποι βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση, όσο και την ΕΕ, της οποίας οι υπουργοί Εξωτερικών συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες.
Στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, οι ασκήσεις επί χάρτου επί των τριών βασικών αποστολών που ενδέχεται να του ανατεθούν έχουν ολοκληρωθεί. Πρόκειται για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Λιβύης, την επιβολή του εμπάργκο όπλων και την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο πρώτες αποστολές θα μπορούσαν να υλοποιηθούν άμεσα, ενώ για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας απαιτείται ευρύτερος σχεδιασμός. Ωστόσο, επίσημο αίτημα για ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη υποβληθεί, ενώ γνωστές είναι οι ενστάσεις της Τουρκίας (που δεν προσεκλήθη στη σύνοδο του Παρισιού) και της Γερμανίας έναντι των εξελίξεων στη Λιβύη.

Στο επίπεδο της ΕΕ θα επιχειρηθεί σήμερα η δημιουργία ενός κοινού τόπου συνεννόησης των κρατών μελών της. Κάτι που στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέστη δυνατό, με τη Γαλλία και την Βρετανία, ( τα μόνιμα μέλη του), να ψηφίζουν υπέρ των στρατιωτικών πιέσεων και τη Γερμανία να επιλέγει την οδό της αποχής.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου