Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

6,5 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει η συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη!

Περίπου 6,5 εκατομμύρια το μήνα μας κοστίζει η παροχή διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τη στιγμή που το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει περιορίσει ακόμη και τις εκπαιδευτικές πτήσεις των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο κόστος της Ελληνικής συμμετοχής: «Αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ»

Εκτίμησε πως «Μία στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική, αλλά πολιτική και διπλωματική, η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της, να κάνουν τις δικές τους επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου».

Επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια, αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο. «Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.», επισήμανε.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου