Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Διεθνής σύνοδος στο Λονδίνο για τη Λιβύη

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των επιθέσεων των Συμμάχων, η διεθνής κοινότητα ψάχνει τα σενάρια για το μέλλον της Λιβύης, μετά την πιθανή αποχώρηση του Καντάφι. Οι εκπρόσωποι περισσότερων από 40 χωρών, συζήτησαν στο Λονδίνο, τις πολιτικές προοπτικές της Λιβύης και τα ανθρωπιστικά ζητήματα, όπως είναι ο εφοδιασμός του πληθυσμού με πόσιμο νερό και τρόφιμα.

"Είμαστε όλοι εδώ με έναν κοινό στόχο, να βοηθήσουμε τον λαό της Λιβύης στην ώρα ανάγκης", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Στο τέλος της διάσκεψης, πάρθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις: η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη θα συνεχιστεί, μέχρι να εφαρμοστεί το ψήφισμα του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων. Η άλλη είναι, η σύσταση μιας ομάδας επαφής, για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Καντάφι και αντικαθεστωτικών. Η ομάδα επαφής θα καλύψει αρχικά το Κατάρ, η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Σήμερα, ο Καντάφι έστειλε ένα μήνυμα στην «ομάδα επαφής», να μπει ένα τέλος στη «βάρβαρη επίθεση», παρομοιάζοντάς την, με τις στρατιωτικές επιδρομές του Χίτλερ στην Ευρώπη.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου