Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ιταλικό «όχι» σε νόμο κατά της ομοφοβίας

Με 293 ψήφους κατά, 250 υπέρ, 21 αποχές και την καθοριστική ψήφο της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι, η βουλή της Ρώμης, είπε "όχι" στην έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας. 


Η βουλευτής Πάολα Κόντσια του Δημοκρατικού Κόμματος είχε προτείνει να θεωρηθούν επιβαρυντική περίσταση σε αδικήματα, συμπεριφορές και πράξεις ομοφοβικού και τρανσφοβικού χαρακτήρα, δηλαδή διακρίσεις και συγκεκριμένες συμπεριφορές κατά ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.

Η πλειοψηφία των βουλευτών, όμως θεώρησαν ότι αυτή η τροποποίηση του ποινικού κώδικα θα μπορούσε να θεωρηθεί αντισυνταγματική, υπό το σκεπτικό ότι βλάπτει την αρχή της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου.

Η Κόντσια, ζητά εδώ και καιρό έναν νόμο κατά της ομοφοβίας, κάτι που έχει ήδη γίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τόνισε μάλιστα ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα, αλλά είναι καταφανές ότι το κοινοβούλιο διάλεξε να συμπαραταχθεί με τους βίαιους πολίτες και όχι με τα θύματα των διακρίσεων και των βιαιοτήτων».

Αντίθετα ο Ρόκο Μπουτιλιόνε, από το καθολικό κέντρο, θεωρεί ότι «δεν μπορούσε να περάσει ένας νόμος, που θα βασιζόταν στην αρχή της λεγόμενης θετικής διάκρισης. Ένας νόμος ο οποίος θα διαφήμιζε, τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής».

Οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε εκλογικό μποϊκοτάζ των κομμάτων που εναντιώθηκαν στην έγκριση του νόμου.

Η οργάνωση Arcigay, ζήτησε από την υπουργό ισότητας, Μάρα Καρφάνια, σε μια πρώτη φάση, να προστεθεί τουλάχιστον το αδίκημα της ομοφοβικής συμπεριφοράς, στον νόμο που ήδη τιμωρεί τις διακρίσεις φυλετικού, εθνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου