Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα δήθεν εμβολιασμών από τη CIA για εντοπισμό του Μπιν Λάντεν

Ένα δημοσίευμα του Guardian που κάνει τον γύρο του κόσμου και αναδημοσιεύεται στις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις κινήσεις της CIA πριν την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Η Αμποταμπάντ από ψηλά

Όπως αποκάλυψε ο Guardian, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε ξεκινήσει ένα ψεύτικο πρόγραμμα εμβολιασμών στην περιοχή Αμποταμπάντ, με στόχο να πάρει DNA από μέλη της οικογένειας του Λάντεν και να επιβεβαιώσει ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα κρυβόταν στην περιοχή.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών αφορούσε την ηπατίτιδα-Β και πραγματοποιείτο στις πιο φτωχές συνοικίες του Αμποταμπάντ.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση της CIA συμμετείχε και ο Πακιστανός γιατρός, Σακίλ Αφρίντι, ο οποίος μέσω μίας νοσοκόμας, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, αλλά δεν τον συνάντησε ποτέ και ούτε κατάφερε να του πάρει δείγμα DNA.

Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν. Ο Αφρίντι είχε τοιχοκολλήσει σε πολλά σημεία του Αμποταμπάντ αφίσες που ενημέρωναν τους Πακιστανούς για τους εμβολιασμούς και έγραφαν μάλιστα, ότι το εμβόλιο είχε παρασκευαστεί από την πακιστανική φαρμακευτική εταιρεία Amson.

Ο Αφρίντι μετά την εξόντωση του Μπιν Λάντεν, συνελήφθη από τις πακιστανικές αρχές και ανακρίθηκε για τη συνεργασία του με τη CIA. Μάλιστα είναι ο μόνος Πακιστανός, απ' όσους ανακρίθηκαν, που παραμένει υπό κράτηση.

Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, όμως ένας πακιστανός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στον Guardian, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου