Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Boeing 737 κόπηκε στα δύο κατά την προσγείωση


Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες αεροσκάφους, το οποίο κατά την προσγείωση προσπέρασε τον αεροδιάδρομο, ανετράπη και κόπηκε στα δύο, στη Τζόρτζταουν της Γουιάνα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η πτήση της Carribbean Airlines από τη Νέα Υόρκη προς το αεροδρόμιο Τσέντι Τζάγκαν στην πρωτεύουσα της χώρας της Νοτίου Αμερικής, μετέφερε συνολικά 150 άτομα.

Σύμφωνα με το Assossiated Press, ο πρόεδρος της Γουιάνας Μπαράτ Τζάντζεο δήλωσε ότι το αεροσκάφος απέτυχε να ακουμπήσει το έδαφος πριν προσπεράσει τον αεροδιάδρομο. Ετσι, βγήκε εκτός του προβλεπόμενου χώρου, όπου και ανετράπη και κόπηκε στα δύο. Από θαύμα, ωστόσο, καταγράφηκαν μόνο τραυματισμοί.

Το αεροσκάφος τελικά σταμάτησε κοντά σε μία χαράδρα βάθους 61 μέτρων, στην οποία αν είχαν πέσει οι απώλειες θα ήταν σαφώς πολύ μεγάλες, όπως δήλωσε ο Τζάντζεο. "Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που δεν τραυματίστηκαν περισσότεροι", προσέθεσε.

Ένας επιβάτης άνοιξε μία από τις πόρτες για να ξεκινήσει η διαφυγή των επιβατών, ενώ στη συνέχεια τα συνεργεία διάσωσης απομάκρυναν άλλους επιβάτες από τα συντρίμμια.

Ο υπουργός Υγείας Λέσλι Ραμσαμί ανακοίνωσε ότι ένας επιβάτης έχει σπάσει το πόδι του και αρκετοί έχουν μώλωπες, αλλά κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας οδηγός ταξί, που βρέθηκε τις πρώτες στιγμές στο σημείο, μετέφερε μία γυναίκα στο κτίριο του αεροδρομίου και την χρέωσε για τη διαδρομή!

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου