Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εισαγγελέας και ανακριτής λένε «όχι» στην παραπομπή Άκη για δωροδοκία

Αποφαίνονται παραγραφή της δωροδοκίας. Για το ξέπλυμα χρήματος θα κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη.


Παραγεγραμμένη θεωρεί ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, την πράξη της δωροδοκίας στην υπόθεση των υποβρυχίων, για την οποία κατηγορείται ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος. Μόνο για το ξέπλυμα χρήματος θα κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ των απόψεων του ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου, ο οποίος στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι παραπέμπουν την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο και προτείνουν ομόφωνα να κριθεί αυτοτελώς η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από την τακτική Δικαιοσύνη.

Ουσιαστικά δηλαδή, εισαγγελέας και ανακριτής λένε «όχι» στην παραπομπή του πρώην Υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο και προτείνουν να κριθεί μόνο η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από την τακτική Δικαιοσύνη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου