Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Αχαΐα και Μυτιλήνη


Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο, την Αχαΐα και τη Μυτιλήνη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στη Ζάκυνθο 43 πυροσβέστες με 43 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, δεν κατάφεραν κατά τη διάρκεια της νύχτας, να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές στις Βολίμες και το απόγευμα στις Ορθονιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν χθες το πρωί.

Το βράδυ της Δευτέρας στη Χαλανδρίτσα Πάτρας ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες, με 15 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων.

Το πρωί άλλη μία φωτιά ξέσπασε σε βαλτώδη έκταση με καλαμιές στη περιοχή Ντιπί στη Μυτιλήνη, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής από τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τα ξημερώματα της Τρίτης, εκδηλώθηκαν 66 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Τρίτη, θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιοχές Αττικής, Εύβοιας, Σάμου, Χίου και Ικαρίας.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου