Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Διευθυντής τράπεζας διακινούσε κοκαΐνη

Συνελήφθη την Παρασκευή, μαζί με γυναίκα από τη Σερβία, που είχε μαζί της χασίς και κοκαΐνη. Τραπεζικός και τελωνειακός οι άλλοι δύο Ελληνες του κυκλώματος


Μία ακόμη υπόθεση που συνδέει τα κυκλώματα των ναρκωτικών με τους "υπεράνω πάσης υποψίας" συμπολίτες μας ήρθε στο φως με τον εντοπισμό των 123 κιλών κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο έφτασε στη συμπρωτεύουσα σαν μέρος φορτίου με γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας) και το περιεχόμενό του εντοπίστηκε στις 19 Ιουνίου, στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων μηχανημάτων.

Προηγήθηκε πληροφορία που έφτασε στα χέρια των διωκτικών Αρχών ένα μήνα νωρίτερα, για εμπορευματοκιβώτιο από Βολιβία, με πιθανό προορισμό τη ΠΓΔΜ, που θα περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Η Δίωξη Ναρκωτιών ΣΔΟΕ/ΠΔ Αττικής και ο προιστάμενός της Γ.Παπαδόπουλος ανέφεραν στη σχετική ενημέρωση ότι οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με αντίστοιχες του εξωτερικού εντόπισαν το ρόλο και τριών Ελλήνων στην υπόθεση.

Ο πρώτος είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας στη Φλώρινα, ο δεύτερος τραπεζικός υπάλληλος, ενώ ο τρίτος είναι τελωνειακός στο Τελωνείο της Νίκης και μάλιστα είχε μόλις πρόσφατα επιστρέψει στην υπηρεσία του από διαθεσιμότητα, στην οποία είχε τεθεί για άλλη υπόθεση. Η έρευνα έδειξε ότι είχαν σχεδιάσει τον τρόπο μεταφοράς της κοκαΐνης από τη Θεσσαλονίκη προς την ΠΓΔΜ και τελικά στη Σερβία.

Μικτή ομάδα από διάφορες υπηρεσίας τους εντόπισε και τους συνέλαβε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο διευθυντής του τραπεζικού υποκαταστήματος συνοδευόταν από γυναίκα Σερβικής υπηκοότητας που διέμενε μαζί του και όταν συνελήφθη είσε στην κατοχή της και μικροποσότητα χασίς και κοκαΐνης. Στην κατοικία του τελωνειακού, επίσης, βρέθηκε όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Η εξάρθρωση της σπείρας περιελάμβανε και τη σύλληψη ακόμη πέντε ατόμων στη Σερβία και τεσσάτων στην ΠΓΔΜ.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου