Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δίωξη εναντίον του Παπαγιάννη για αναρτήσεις στο Fimotro

Ποινική δίωξη για απειλή σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου από τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, άσκησε η Eισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.


Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μηνύσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων στο Fimotro.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με τη δικαστική συνδρομή της Google, ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

Ήδη, η δίκη του δημοσιογράφου, προσδιορίστηκε για τον Οκτώβρη, κατόπιν σχετικής αίτησης που κατέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος για άμεσο προσδιορισμό της εκδίκασης της υπόθεσης.

Σε βάρος του Fimotro εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις, που αφορούν στα αδικήματα της εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της απειλής.

Ο κ. Παπαγιάννης σε ανάρτησή του στο fimotro.blogspot.com, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Αρνείται ότι έστελνε υβριστικά μηνύματα κατά του Χ. Παναγιωτόπουλου και χαρακτηρίζει "αστεία" την κατηγορία. Δηλώνει σίγουρος ότι, όταν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια, θα αθωωθεί.

"Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αθώωσή μου, καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία δεν ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, με τις ip του Fimotro" τονίζει ο κ. Παπαγιάννης.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο πραγματικός στόχος του Mega, είναι να τον ταυτοποιήσουν με το Fimotro, ώστε να καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και να κερδίσουν αγωγές εκατομμυρίων.

"Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP" λέει χαρακτηριστικά.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου