Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

H apple είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία στον κόσμο!

Η Apple είναι και παραμένει ένα φαινόμενο:
Ο Steve Jobs κατασκευαστής του iPhone και του iPad κατάφερε για άλλη μια φορά να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Η μετοχή του στο χρηματιστήριο έχει φτάσει τα 400 δολάρια! 


Μόνο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, οι Καλιφορνέζοι αγόρασαν 20.3 εκατομμύρια συσκευές iPhone και σχεδόν 9.300.000 ταμπλέτες iPad, και περίπου 4 εκατομμύρια υπολογιστές Mac. Μερικά προϊόντα πωλούνται τρεις φορές περισσότερο από την περσινή περίοδο!

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε παραδώσει το καλύτερο τρίμηνο," δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος στο καλιφορνέζικο Cupertino. Η Apple ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Η Apple εδραίωσε τη θέση της ως η πιο αξιόλογη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, με συνολική αξία περίπου 370 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι πωλήσεις της βελτιώθηκαν κατά 82 τοις εκατό έως 28,6 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά την ίδια περίοδο κατά 125 τοις εκατό σε 7,3 δισ. δολάρια (5,2 δισ. ευρώ).

Επόμενο μεγάλο έργο είναι το icloud - η υπηρεσία αυτή βασίζεται σε στοιχεία, όπως μουσικά κομμάτια στο μεγάλο κεντρικό υπολογιστή και οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς από οπουδήποτε.

Η μόνη όμως πραγματική ανησυχία είναι σήμερα η υγεία του Jobs.

Ο 56χρόνος ταλαιπωρείται από τον Ιανουάριο, από μια σοβαρή ασθένεια.
Ο Steve Jobs έχει αγωνιστεί για χρόνια με σοβαρές ασθένειες. Το 2004, έκανε θεραπεία για τον καρκίνο και το 2009 έλαβε ένα νέο συκώτι.

Αυτή τη στιγμή εκπροσωπείται στις καθημερινές εργασίες του από τον επί μακρά συνεργάτη του, Tim Cook, ο οποίος θεωρείται ως πολλά υποσχόμενος διάδοχος του Jobs.

TΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου