Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δολοφονία Βρετανού τουρίστα στη Ζάκυνθο


Ένας 21χρονος οδηγός ταξί σκότωσε τα ξημερώματα στο Λαγανά της Ζακύνθου έναν 19χρονο βρετανό τουρίστα και τραυμάτισε με μαχαίρι τους



τέσσερις συνομήλικους συμπατριώτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα, οι πέντε νεαροί βρετανοί διαπληκτίστηκαν για άγνωστο λόγο με τον οδηγό ταξί και έναν 25χρονο συνάδελφό του, οι οποίοι βρίσκονταν σε «πιάτσα» ταξί στη περιοχή.

Ξαφνικά ο 21χρονος πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο όχημά του και επιτέθηκε στους τουρίστες, με αποτέλεσμα ο 19χρονος Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ να χάσει τη ζωή του, ενώ οι τέσσερις φίλοι του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο δράστης με τον συνάδελφό του, πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα και
τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο οι αστυνομικοί νωρίς το πρωί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Δύτες έπεσαν στη θάλασσα, στο σημείο που υπέδειξε ο δράστης, και βρήκαν το μαχαίρι.

Ο 21χρονος οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία και τραυματισμούς, ενώ ο συνάδελφός του για συνέργεια στο έγκλημα, καθώς παρέμεινε απαθής και δεν εμπόδισε τον συνάδελφό του.

Ο δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι οι Βρατανοί τους παρενόχλησαν με συσκευές ακτίνων λέϊζερ, τους εξύβρισαν και τους χλεύασαν.

Από την πλευρά τους οι τραυματίες δήλωσαν ότι το συμβάν έγινε κατά την διάρκεια μιας παρεξήγησης χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είναι ακόμη γνωστά τα ακριβή κίνητρα της αιματηρής συμπλοκής, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι τουρίστες κατά την διάρκεια του επεισοδίου ήταν ενδεχομένως υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε συνεργασία με το βρετανικό προξενείο κανονίζεται η μεταφορά στην Αγγλία της σορού του άτυχου νεαρού.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου