Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Ο Καντάφι με θέλει νεκρό»

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου φέρουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δηλώνει ότι απόλυτα έγκυρες πηγές τον πληροφόρησαν ότι ο Μουαμάρ Καντάφι θέλει να τον δει νεκρό. 


«Κινδυνεύει η ζωή μου και εκείνη των παιδιών μου, διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να με καθαρίσουν, θέλει να με δει νεκρό» φέρεται να έχει δηλώσει ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera».

Το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα και μιλά για αποκυήματα φαντασίας.

Το μεγάλο μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων, οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης.

«Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου με τον Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία» φέρεται να έχει δηλώσει ο Καβαλιέρε.

«Τώρα ο Καντάφι κινδυνεύει να μείνει στην θέση του. Και ο πρώην καλύτερός μας φίλος, έγινε ο χειρότερος εχθρός μας» λέει ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Μπερλουσκόνι είχε καθυστερήσει να δώσει «πράσινο φως» στην συμμετοχή της Ιταλίας στις διεθνείς επιχειρήσεις στη Λιβύη και δέχθηκε να προσφέρει βοήθεια, μόνον έπειτα από σχετική ψήφο του Κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου