Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Νεκρός και ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας Mette-Marit


Θρήνος και οργή κυριαρχεί στην πόλη Oτόγια της Νορβηγίας μετά την τρομοκρατική επίθεση ακροδεξιού-ναζιστή τρομοκράτη. 

Η τρομοκρατική επίθεση άγγιξε και την βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας. Ανάμεσα στα θύματα της δολοφονίας του τρομοκράτη Άντερς Μπρέιβικ Μπέρινγκ είναι και ο Τρόντ Μπέρνστεν, ετεροθαλής αδελφός της νορβηγικής πριγκίπισσας Mette-Marit. O 51χρόνος αστυνομικός Τρόντ Μπέρνστεν πυροβολήθηκε από τον δράστη, όταν προσπάθησε να προστατεύσει τον δεκάχρονο γιο του, αναφέρει η εφημερίδα «Dagbladet».

Ο Άντερς Μπρέιβικ Μπέρινγ σκότωσε περισσότερα από 90 άτομα και με τη διπλή τρομοκρατική επίθεση ήθελε να ταράξει τη νορβηγική κοινωνία και να εξαπλώσει σε όλο τον κόσμο την ιδεολογία του και τις διεστραμμένες απόψεις του! Ο 32χρόνος είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμφανιστεί με στολή ενώπιων του δικαστηρίου. Ο δικηγόρος του δήλωσε στο νορβηγικό τηλεοπτικό σταθμό NRK, ότι δεν γνώριζε τι είδους στολή ήθελε να φορέσει και ότι ο Μπρέιβικ επιθυμούσε ανοιχτεί ακρόαση, έτσι ώστε να μπορεί να εξηγήσει στο κοινό του, τους λόγους των πράξεων του.

Σύμφωνα με την νορβηγική εφημερίδα "Aftenposten", ο δράστης ήθελε να δολοφονήσει την πρώην Πρωθυπουργό της Νορβηγίας και πρώην Γεν. Διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Dr. Gro Harlem Brundtland. Η Brundtland είχε το μεσημέρι της Παρασκευής μια συνάντηση με ανθρώπους της περιοχής. Δυστυχώς για τον Μπρέιβικ, η πρώην πρωθυπουργός καθυστέρησε. Στο μανιφέστο του δολοφόνου με τον τίτλο Μπρέιβικ, η πολιτικός που είναι γνώστη στην Νορβηγία ως η "μητέρα πατρίδα",  αποκαλείτε ως  "δολοφόνος της χώρας του".

Η ακρόαση του Μπρέιβικ ενώπιον του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε.

Σε λίγες ώρες αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου σχετικά με τον χρόνο κράτησής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να κρατηθεί για 8 εβδομάδες (διπλάσιο απ' ό,τι συνηθίζεται στη Νορβηγία), ώστε να ανακριθεί.

Ο 32χρονος προσήχθη στο δικαστήριο λίγο μετά τις 14:30 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Δευτέρας. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σταματήσουν το όχημα που τον μετέφερε, φωνάζοντας του "πρόδωσες την πατρίδα μας".

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου