Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνει η ΕΤ1 - 350 εργαζόμενοι στην εφεδρεία


Εγκρίθηκε το κλείσιμο της ΕΤ1 με τροπολογία που θα συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, καθώς επίσης, ο σχεδιασμός για κατά 50% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ, μετά από την έγκριση του σχεδίου για τη «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης» που συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο κλείνουν με την πιο συνοπτική διαδικασία της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα υπογραφεί εντός των ημερών. Το προσωπικό τους θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ για να μπει στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας και της αξιολόγησης...


Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα περάσουν από αξιολόγηση, ενώ 350 (το 10%) θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας. Εγκρίθηκε και ο σχεδιασμός για κατά 50% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Η λειτουργία της ΕΤ1 αναστέλλεται, ενώ η συχνότητα θα παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και θα την καταλάβει το κανάλι της ΕΡΤ Πρίσμα+, το οποίο εκτός από ψηφιακά θα εκπέμπει και αναλογικά.

Επίσης στο πρόγραμμα του νέου καναλιού που θα βρίσκεται στη θέση της ΕΤ1, θα ενταχθούν και τα προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης, καθώς και ορισμένες επιτυχημένες σειρές ιδιωτικών καναλιών, οι οποίες πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την ΕΡΤ.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου