Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συντονίζουν τις κινήσεις τους. Απόφαση για δύο 24ωρες απεργίες ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση

Στην κοινή τους συνεδρίαση σήμερα, Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις στις 5 και 19 Οκτωβρίου,

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

"Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η τρόικα και η κυβέρνηση πρέπει να φύγουν", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ στο Reuters.

"Είμαστε σε διαρκή ρήξη με πολιτικές, οι οποίες είναι απαράδεκτες καταστροφικές και χωρίς προοπτική", δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε, ότι "θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της Κυβέρνησης και της "τρόικας" για όσο καιρό χρειαστεί".

"Αν η "τρόικα" απειλεί την ελληνική κοινωνία ότι έχει μπροστά της ένα "μαραθώνιο", θα πρέπει να ξέρει ότι και η δική μας απάντηση θα είναι ένας αγωνιστικός "μαραθώνιος"," κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ...


Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε ως "εκτελεστικό απόσπασμα" το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, για το οποίο είπε ότι θα δημιουργήσει 250.000 νέους ανέργους, ενώ ανέφερε ότι μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες, έχουν υποβληθεί στο Δημόσιο Τομέα, περί της 20.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, ενώ μετά την πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη των συνδικάτων όπου θα εξετασθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει απεργία για τις 6 Οκτωβρίου, ωστόσο στη σημερινή κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να τη μεταθέσει για τις 5 Οκτωβρίου, ώστε να συμπίπτει με την απεργία της ΓΣΕΕ.

Η πρώτη ισχυρή απάντηση στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση έρχεται την Πέμπτη 22/09 με την 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου