Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εικόνες φρίκης από πτώση παλιού μαχητικού σε επίδειξη

Ενα αμερικανικό "μάσταγκ" του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου κατέπεσε κοντά σε εξέδρα με θεατές.


Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άτομα και 54 να έχουν τραυματιστεί, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 12 και των τραυματιών σε 75.

Το τραγικό συμβάν έγινε την Παρασκευή στο Ρίνο της Νεβάδα.


Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων είναι σοκαριστικές, καθώς όπως αναφέρουν γύρω από το σημείο της πτώσης υπήρχαν μέσα στα συντρίμια και διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη...

Ενας άνδρας κυριολεκτικά κόπηκε στα δύο, ενώ αλλού βρίσκονταν χέρια και πόδια, τα οποία προσπαθούσαν να συλλέξουν και να καλύψουν όσοι έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.


Χάθηκε μαζί με το Φάντασμα
Οι οργανωτές της επίδειξης εκτιμούν ότι η πτώση του Μάσταγκ οφείλεται σε μηχανική βλάβη, αν και περιμένουν την επίσημη έκθεση.

Το συγκεκριμένο P51, που έφερε το όνομα το Καλπάζον Φάντασμα, πιλόταρε ο διάσημος πιλότος αγώνων Τζίμι Λίγουορντ, ηλικίας 74 ετών, από την Οκάλα της Φλόριντα.


Σύμφωνα με τον Μάικ Χάουτον, επικεφαλής της τοπικής αερολέσχης και της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η φυσική κατάσταση του πιλότου ήταν εξαιρετική.


Τραγική λεπτομέρεια για τον άτυχο Λίγουορντ ήταν και το γεγονός ότι σχεδόν όλη η οικογένειά του υπήρξε μάρτυρας της συντριβής του Μάσταγκ, καθώς παρακολουθούσε την επίδειξη.


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου