Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα δισ. δολάρια από την General Electric στην έρευνα για τον καρκίνο


H General Electric πρόκειται μέσα στην επόμενη πενταετία να επενδύσει το ποσό του ενός 

δισεκατομμυρίου δολαρίων στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Τζεφ Ίμελτ.

Σύμφωνα με τον Ίμελτ, χάρη στις πρωτοβουλίες της GE, 10 εκατομμύρια ασθενείς θα λάβουν θεραπεία μέχρι το 2020.

Από τις καινοτομίες που χρηματοδοτεί η GE θα επωφεληθεί εν μέρει και το κέντρο ερευνών, ανάπτυξης και παραγωγής μαστογράφων στο Μπικ της Γαλλίας.

Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, θα οδηγήσει επίσης στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων στο κέντρο αυτό, πέραν των 1.500 που εργάζονται ήδη...

Ο αμερικανικός κολοσσός σκοπεύει επίσης, να χρηματοδοτήσει επιχειρηματικές συνεργασίες στην Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και την Πολιτεία του Γουαϊόμινγκ, για να διευκολύνει την πρόσβαση σε θεραπείες και σε μαστογράφους.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η ανάπτυξη της ιδέας του κινητού μαστογράφου που θα μπορεί να μεταφέρεται μέσα σε μια βαλίτσα και θα διευκολύνει τις εξετάσεις ασθενών σε αγροτικές περιοχές.

Πολλές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων, όπως οι Kleiner Perkins Caufield & Byers, Mohr Davidow, Venrock και MPM Capital, συμπράττουν επίσης με την GE σε ένα διαγωνισμό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την ανάπτυξη ιδεών που θα βελτιώνουν τα διαγνωστικά μέσα του καρκίνου του μαστού.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου