Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αποστάσεις Μέρκελ από δηλώσεις Ρέσλερ περί πτώχευσης της Ελλάδας



Αποστάσεις από το Γερμανό υπουργού Οικονομίας και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας, πήρε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου – Βραδεμβούργου, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική συνοχή της Ευρωζώνης και να αποκλειστούν φαινόμενα «ντόμινο».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Φίλιπ Ρέσλερ, ο Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι ο κάθένας «πρέπει να σταθμίζει πολύ προσεκτικά τις λέξεις του». Όπως συμπλήρωσε «αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι αναταραχή στις χρηματαγορές, διότι η ανασφάλεια είναι ήδη μεγάλη».

Σύμφωνα με την ίδια "προσφέρουμε μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα, εάν 'σπεκουλάρουμε' το λιγότερο δυνατόν, αλλά ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της"...


Όπως υποστήριξε "Σύμφωνα με ό,τι μαθαίνω από την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση και πράττει ό,τι οφείλει να πράξει" ενώ ερμήνευσε την επιστροφή της τρόικας ως ένδειξη οτι η Ελλάδα έκανε ορισμένα από τα απαραίτητα.

Επίσης, η Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης στάσης πληρωμών η οποία δεν θα έπληττε μόνο την Ελλάδα αλλά θα δημιουργούσε μεγάλο κίνδυνο να πληγούν και άλλες χώρες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη διαδικασία εντός της ευρωζώνης. Εργαζόμαστε με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να μην συμβεί αυτό, διότι δεν θα έπληττε μόνο την Ελλάδα και διότι ο κίνδυνος να μάς πλήξει όλους, ή τουλάχιστον πολλές χώρες, είναι πολύ υψηλός".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου