Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε γαλλικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα των γαλλικών τραπεζών Credit Agricole και Societe Generale, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Ο Moody's είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουνίου ότι είναι πιθανόν να υποβαθμίσει τις γαλλικές τράπεζες, εξαιτίας της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος.

Η Credit Agricole υποβαθμίσθηκε από «Aa1» σε «Aa2» και η απόφαση βασίσθηκε στην έκθεσή της στο ελληνικό χρέος, ενώ η Societe Generale υποβαθμίσθηκε από «Aa2» σε «Aa3» και η απόφαση βασίσθηκε στην επανεκτίμηση της βοήθειας που έχουν τη δυνατότητα να της χορηγήσουν οι κρατικοί θεσμοί, σε περίπτωση σοβαρής κρίσης.

Αντίθετα, ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε τον βαθμό της BNP Paribas, η οποία έχει τεθεί υπό επιτήρηση με αρνητική προοπτική, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο της υποβάθμισης.

Η BNP Paribas για να καθησυχάσει τις αγορές ως προς την χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει το κεφάλαιό της, ώστε η αναλογία των κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας προς τις πιστώσεις να φθάσει το 9% στις αρχές του 2013.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου