Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξήθηκαν οι δωρητές οργάνων κατά 33%

Μεγάλη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των δωρητών οργάνων στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Οι δωρητές αυξήθηκαν φέτος σε ποσοστό 33%, από 2.000 σε 5.000, ενώ μέσα σε λίγες εβδομάδες επιπλέον 5.000 πολίτες υπέβαλαν δηλώσεις για να γίνουν δότες.

Από 4,1 δότες οργάνων, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων που ήταν το περασμένο έτος, φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 4,9, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ευελπιστούν το 2011 να «κλείσει» με τον αριθμό των δωρητών να φτάνει στο 7 και το 2012 στο 10.

Ο υπουργός επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στο να πείσει τους πιστούς να προχωρούν χωρίς φόβο στη δωρεά οργάνων και προανήγγειλε συναντήσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.
Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να μην ακούει ψεύδη που διακινούνται, περί δήθεν δυνατότητας κλοπής οργάνων και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, αφού διαθέτει επτά άτομα προσωπικό για όλο το 24ωρο, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι μόλις ένας δημόσιος υπάλληλος δέχθηκε να υπηρετήσει σε αυτό, στο πλαίσιο των εθελοντικών μετατάξεων.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου