Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μια τρίτεκνη «βασίλισσα» με επίδομα του ΟΓΑ

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Ελένη Μενεγάκη, αν και αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, εισέπραξε 3.192 ευρώ ως πολύτεκνη


Απορία, θυμηδία έως και ειρωνικά σχόλια προκαλεί στις χιλιάδες νοικοκυρές, που συνθέτουν το "σώμα" των τηλεθεατριών της Ε. Μενεγάκη, η είδηση ότι η παρουσιάστρια ζήτησε από τον ΟΓΑ και εισέπραξε 3.192 ευρώ, ως επίδομα τρίτεκνης μητέρας!

Την αποκάλυψη έκανε ο Star, άμεσος ανταγωνιστής του Alpha, σε μια περίοδο όπου το κανάλι της Κάντζας επενδύει "όλα τα λεφτά" στο μεσημεριανό πρόγραμμα μετακινώντας τη μέχρι πρότινος "βασίλισσα της πρωινής ζώνης".

Η "βόμβα" προκάλεσε καταιγίδα επικριτικών σχολίων, από επωνύμους και μη, με το ερώτημα "ό,τι νόμιμο και ηθικό;" να απασχολεί για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη. Ετσι, ένα πενιχρό για την ίδια και πολύτιμο για χιλιάδες άλλες τρίτεκνες μητέρες επίδομα, απειλεί να τσαλακώσει το προφίλ της, ενώ ουδείς μπορεί να εξηγήσει γιατί μια περσόνα που καθιερώθηκε ως το "κορίτσι της διπλανής πόρτας", καταδέχθηκε για 3.192 ευρώ να σπιλώσει τη φήμη της που δεν λαβώθηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια...


Ούτε όταν παρίστανε την αφελή ξανθιά για να κάνει τα μηχανάκια της AGΒ να χτυπήσουν "κόκκινο" ούτε όταν οργίαζαν οι φήμες για τις "μυθικές απολαβές της" ούτε όταν απασχόλησε τη δημοσιότητα με το διαζύγιό της με τον Γ. Λάτσιο ούτε καν όταν οι παπαράτσι απαθανάτιζαν τα τρυφερά ενσταντανέ με τον νέο της σύντροφο, Ματέο Παντζόπουλο, στην Ανδρο - εικόνες που απέχουν από το μοντέλο των διακοπών μετά... τέκνων.

Το επίδομα
Σύμφωνα με πηγές από τον δήμο στον οποίο ανήκει, η παρουσιάστρια κατέθεσε αίτημα έκδοσης επιδόματος τρίτεκνης στις 27/2/2008. Στις 3/3/2008 τα έγγραφα προωθήθηκαν στον ΟΓΑ για έγκριση. Σημειώνεται ότι το επίδομα εγκρίνεται από τον ΟΓΑ ανεξαρτήτως εισοδήματος του δικαιούχου, ως εκ τούτου είτε η τρίτεκνη ζει με 720 ευρώ/μήνα είτε με χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο είναι το ίδιο και το αυτό?

Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που η Ελένη Μενεγάκη πέρασε το κατώφλι του ΟΓΑ για να εισπράξει ένα ποσό ευτελέστατο σε σχέση με το "χρυσό" συμβόλαιό της που λέγεται ότι ξεπερνά τα 1,8 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια; Για να εκχωρήσει το επίδομα στον? ταχυδρόμο ή τον κηπουρό της όπως διέρρευσε η ίδια; Και γιατί να στερήσει το Δημόσιο από ένα ποσό προκειμένου να κάνει αγαθοεργίες;

Ατυχώς για την παρουσιάστρια η αποκάλυψη προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς αφού ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με την ανεργία να εκτοξεύεται στο 16%, τη φορολογία να οργιάζει και το εισόδημα των πολιτών να υφίσταται αλλεπάλληλα ψαλιδίσματα.

Σιωπή
Το "ουδέν σχόλιον" από την παρουσιάστρια του Alpha δεν αμβλύνει τις εντυπώσεις, ενώ αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα όπως άλλωστε συνηθίζει η παρουσιάστρια για θέματα που αφορούν τα οικονομικά της.

Ωστόσο, προ καιρού, προφανώς χωρίς να γνωρίζει τι "παιχνίδι" της επιφύλασσε η μοίρα, η Ελένη είχε αναφερθεί από τηλεοράσεως στο θέμα των επιδομάτων τρίτεκνων οικογενειών, εκφράζοντας μια άποψη πολύ διαφορετική από όσα τελικά έπραξε η ίδια: "Πιστεύω ότι σε κάποιους από εμάς που δεν χρειαζόμαστε το επίδομα αυτό, δεν πειράζει να το κόψουν.

Δεν μιλάω γι' αυτούς που παίρνουν 1.500 ευρώ τον μήνα, αλλά για εμένα και κάποιους άλλους που πραγματικά δεν χρειάζονται αυτό το επίδομα που ο νόμος τούς έχει δώσει. Κι εγώ βάζω τον εαυτό μου μέσα πρώτη, γιατί πραγματικά αυτό το επίδομα δεν μας είναι χρήσιμο. Από εμάς ας κοπεί. Από τους άλλους όμως που το χρειάζονται, όχι"?

Εν τω μεταξύ, το θέμα έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις, που κινητοποίησε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, όχι συγκεκριμένα για την παρουσιάστρια και δικαιούχο του επιδόματος, αλλά αναφορικά με το κατά πόσο θα πρέπει να εισπράττουν επιδόματα άτομα που έχουν οικονομική άνεση...

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
"Εμφύλιος" για τα μάτια της Ελένης

Διχασμένη εμφανίζεται η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος μπροστά στο θέμα που έχει ανακύψει με το επίδομα της "Ωραίας Ελένης". Στήριξη στην παρουσιάστρια παρείχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γ. Πουλάκης, τονίζοντας ότι "το επίδομα είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε τρίτεκνης μητέρας και αν δεν το διεκδικήσει, δεν πάει αλλού. Το επίδομα δεν είναι της μητέρας, είναι του παιδιού και δόθηκε για να στηριχτεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας".

Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, η αιτούσα, εν προκειμένω η Ελένη Μενεγάκη, "δεν μπήκε σε πολύπλοκη γραφειοκρατία, είναι μια πεντάλεπτη διαδικασία με την ταυτότητά της και το πιστοποιητικό γέννησης των παιδιών". Ωστόσο η γραμματέας των τρίτεκνων, Κατερίνα Καντεράκη, έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη: "Αν το δούμε καθαρά ηθικά, σε μια εποχή που το ποσοστό της φτώχειας στις τρίτεκνες οικογένειες αγγίζει το 38%, σίγουρα δεν είναι σωστό. Και, αν μη τι άλλο, αυτήν τη συμπεριφορά της Ελένης Μενεγάκη θα τη χαρακτήριζα τσίπικη. Ισως και αλαζονική".

ethnos.gr ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου