Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Υπεξαίρεση μαμούθ στη UBS

Σοκ στην τράπεζα UBS, καθώς αποκαλύφθηκε υπόθεση υπεξαίρεσης. Πιθανό να καταγραφεί ζημιά στο τρίτο τρίμηνο. Σε εξέλιξη οι έρευνες


Ζημία της τάξης των 2 δισ. δολαρίων αναμένει ο μεγάλος ελβετικός χρηματοπιστωτικός οίκος UBS από συναλλαγές που έκανε στέλεχος της επενδυτικής της τράπεζάς του, χωρίς να έχει σχετική έγκριση, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σχετικά με την υπόθεση συνελήφθη άνδρας 31 ετών στο Λονδίνο, το βράδυ της Τετάρτης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Το θέμα εξετάζεται ακόμη, αλλά η τρέχουσα εκτίμηση της UBS είναι ότι η ζημιά από τις συναλλαγές κυμαίνεται περί τα 2 δισ. δολάρια", επισημαίνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι "το γεγονός αυτό είναι δυνατό να οδηγήσει την τράπεζα να παρουσιάσει ζημιά στο τρίτο τρίμηνο" και ότι "δεν επηρεάσθηκαν καθόλου οι θέσεις των πελατών της τράπεζας".


Η UBS είδε την εμπιστοσύνη των πελατών να επιστρέφει εφέτος, μετά τη διάσωσή της από το ελβετικό κράτος το 2008, όταν είχε παρουσιάσει μεγάλες ζημιές από τοξικά ομόλογα, στα οποία είχε επενδύσει.

Τον περασμένο μήνα, η UBS ανακοίνωσε την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας, προκειμένου να εξοικονομήσει 2 δις. ελβετικά φράγκα (2,3 δισ. δολάρια) σε ετήσια βάση.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου