Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Έψαχναν για χαλκό και βρήκαν χρυσό!


Η γερμανική εταιρεία Lausitz GmbH από το 2008, έψαχνε για χαλκό στην περιοχή του Spree-Neisse στα σύνορα μεταξύ Βρανδεμβούργου και Σαξονίας, και τελικά έπεσε σε χρυσό! Ανακαλύφθηκαν πολύτιμα μέταλλα, μεταξύ άλλων 15 τόνοι χρυσού σε χαλκό, άργυρο, πλατίνα, ψευδάργυρο! Εκτιμώμενη συνολική αξία 9.000.000.000 ευρώ!

Η ανακάλυψη αυτή θα επιφέρει στην περιοχή την δημιουργία 1600 νέων θέσεων εργασίας. Τώρα ελπίζουν οι κάτοικοι του Lausitz , διότι θα απαιτούνται 800 ανθρακωρύχοι για να εργαστούν στο υπέδαφος και 800 άτομα για τη διοίκηση. "Θα πρέπει μόνοι μας να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό, διότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι για την εξορυκτική βιομηχανία ", ανακοίνωσε ο μηχανικός της εταιρείας Φρανκ Σάουερ.

Τις προσεχείς εβδομάδες, τα 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα θα μετρηθούν στην περιοχή σεισμικά, για να καθορίσουν την ακριβή τοποθεσία των μετάλλων. Από την επόμενη χρονιά, θα ξεκινήσουν οι εργασίες! Για την πλήρη παραγωγική ικανότητα και λειτουργία του ορυχείου θα απαιτηθούν ακόμα επτά έως δέκα έτη.

Από το θησαυρό της Lusatia είναι σε θέση να ζήσει η περιοχή πολύ καιρό. Οι καταθέσεις είναι επαρκή για περίπου 50 χρόνια.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου