Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

J.E.Sturm: «Μειώστε ακόμα 40% τους μισθούς!»

J.E.Sturm: «Μειώστε ακόμα 40% τους μισθούς!»
Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του European Economic Advisory Group –του ομίλου κορυφαίων Ευρωπαίων οικονομολόγων–, που κάνει λόγο για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, ο επικεφαλής του μιλάει αποκλειστικά στο CapitalTV για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο Jan-Egbert Sturm εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το 2013, θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα χρήματα μετά από αυτή τη χρονιά και προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως μία εκ των λύσεων για την έξοδο από την κρίση χρέους. Χαρακτηρίζει απολύτως απαραίτητα τα μέτρα, που έχουν ήδη ληφθεί, και θεωρεί ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν περαιτέρω κατά 30%-40%.

“Έχουμε ένα πακέτο διάσωσης, που βασικά παρέχει δανεισμό μέχρι το 2013 στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά από αυτό. Χωρίς να γίνομαι πολύ απαισιόδοξος, θα έλεγα ότι είναι σχετικά δύσκολο να δούμε στη συνέχεια την Ελλάδα να διαχειρίζεται την κατάσταση χωρίς έξωθεν βοήθεια και ένας από τους πιθανούς τρόπους βοήθειας είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.”

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου