Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

30 χρόνια ζούσε αθώος στην κόλαση της φυλακής!


 


30 χρόνια ζούσε αθώος στην κόλαση της φυλακής! Καταδικάστηκε ο άτυχος άνθρωπος μετά από ένα λανθασμένο τεστ DNA, για βιασμό και απαγωγή!

Ο Κορνήλιος Ντίπρει συνελήφθη δύο χιλιόμετρα από το τόπο του εγκλήματος που βρισκόταν, σε μια κάβα. Το 1980, η ετυμηγορία: Ένοχος! 30 χρόνια μετά ο Ντίπρει είναι Αθώος!

Τα μέλη της οικογένειας, φίλοi και υποστηρικτές ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, όταν ο δικαστής Ντον Άνταμς επίσημα δήλωσε: «Μπορείτε να φύγετε τώρα. Συγγνώμη για όλα! "

«Έχω ανάμικτα συναισθήματα! Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που έχασα! ", δήλωσε ο Ντίπρει μετά την ετυμηγορία. «Και οι δύο γονείς μου πέθαναν, έχω την αίσθηση ότι αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει."

Ο Ντίπρει τον Ιούλιο του 2010 παντρεύτηκε τη γυναίκα του Σέλμα Ντίπρει, την οποία είχε γνωρίσει πριν από 20 χρόνια κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Ήταν στη δίκη , όπως και ο μικρός αδερφός του Στίβεν Ντίπρει ,ο οποίος ήταν 8 ετών όταν ο Κορνήλιος μπήκε στη φυλακή.

Ο δεύτερος δράστης ήταν ο Άντονι Μασίνγκλι 49 ετών, επίσης Αφρό-Αμερικανός, ο οποίος είχε απαλλαγεί από τις εξετάσεις DNA. Ο Μασίνγκλι παραμένει υπό κράτηση για έναν άλλο βιασμό, τον οποίο αρνείται, αλλά οι έρευνες θα συνεχιστούν!

Η οργάνωση Innocence Project υπερασπίστηκε δύο άνδρες που κατά τη γνώμη τους ήταν αθώοι, λόγω δυσλειτουργιών της δικαιοσύνης και εσφαλμένης ταυτοποίησης των δραστών.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου