H καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Υόρκης στο Τορόντο Έλεν Μπίαλιστοκ έχει βρει έναν τρόπο που βοηθά κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και δεν είναι φάρμακο! ‘’Η δίγλωσση εκπαίδευση ατόμων κρατεί σε εγρήγορση τον εγκέφαλο και έτσι καθυστερεί την απώλεια μνήμης στην τρίτη ηλικία’’!
"Δεν μπορούσα να το πιστέψω σε πρώτη φάση, ότι η επίδραση είναι τόσο ισχυρή και μετά την πρώτη μελέτη με 184 άτομα, διενέργησα και δεύτερη μελέτη για να επιβεβαιωθώ επακριβώς για τα αποτελέσματα", λέει η ψυχολόγος- ερευνητής στο πανεπιστήμιο Υόρκης στο Τορόντο. Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον, σε επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS) και έχουν μεγάλη σημασία: Εκτιμάται ότι περίπου 24 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από άνοια. Στη Γερμανία, ένας στους τρεις ανθρώπους πάσχουν από άνοια, κυρίως του Αλτσχάιμερ.
Εκείνοι που μιλούν τακτικά δύο γλώσσες, βελτιώνουν τη μνήμη και, επομένως, διατηρούν το μυαλό τους σε κίνηση. Κατά συνέπεια, μπορεί να εξηγηθεί: Η ιδέα των δύο τροχών με πετάλια και το τιμόνι είναι οι άνθρωποι που μιλούν μια γλώσσα μόνο, έχουν τη λέξη "ποδήλατο" στο κεφάλι. Η δίγλωσσοι σκέφτονται και μια άλλη λέξη, όπως "fiets» - είναι ολλανδική και σημαίνει "ποδήλατο". Αντ 'αυτού υπάρχουν δύο μόνο για μια συντόμευση. Κάποιος που έχει μάθει μια ξένη γλώσσα στο σχολείο γνωρίζει και άλλες λέξεις για "ποδήλατο" , όπως "Bicyclette" . Αλλά συνήθως μόνο όταν σκεφτεί συνειδητά. "Για κάποιον που μεγάλωσε με δύο γλώσσες παραμένουν και οι δύο γλώσσες ενεργές", δήλωσε ηΜπίαλιστοκ.
Η περιοχή του εγκεφάλου ακριβώς πίσω από το μέτωπο (προμετωπιαίος φλοιός), είναι απλά καλύτερα συνδεδεμένη στους δίγλωσσους. Και όχι μόνο αυτό, ο εγκέφαλός σας είναι ταυτόχρονα πιο δραστήριος. Η Μπίαλιστοκ αναφέρετε σε μια καλύτερη εγκεφαλική Δικτύωση. Τα αποτελέσματά τους θα εμφανιστούν σύντομα στο περιοδικό 'Neurology.
Γιατί είναι απίστευτα εύκολο για τα παιδιά να μάθουν οποιαδήποτε γλώσσα, ενώ οι ενήλικοι με απόγνωση δεν μπορούν να συγκρατούν τα λόγια στο μυαλό τους; Είναι το επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν οι γλωσσολόγοι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου