Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Το Κακάο έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση απ’ ότι ο χυμός φρούτων!

Η αλήθεια είναι ότι οι χυμοί φρούτων, εκτός από εξαιρετικά δημοφιλείς και ευχάριστοι, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι και για την υγεία. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα και οι χυμοί περιέχουν και κάποια επιπλέον πολύτιμα συστατικά στα οποία οφείλονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των φρούτων και ονομάζονται φλαβονοειδή. Πολλές μελέτες αποδίδουν στα φλαβονοειδή ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

Εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ όμως ανακάλυψαν, ότι το υλικό της βάσης της σοκολάτας περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά προφανώς από τον χυμό φρούτων. Ως απόδειξη των εμπειρογνωμόνων για τους χυμούς φρούτων, μελέτησαν τα συστατικά της σκόνης κακάου.

Σε σύγκριση με τη σκόνη κακάο, περιέχουν οι χυμοί φρούτων, λιγότερο αντιοξειδωτικά, αναφέρουν οι ερευνητές στην Εφημερίδα ‘’Κεντρική Χημεία’’. Επιπλέον, το κακάο περιέχει περισσότερο φλαβονόλη, η οποία έχει θετικές επιπτώσεις για την υγεία.

Όλοι όσοι επιθυμούν να παρέχουν στο σώμα τους τα βέλτιστα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει να εξετάσουν και μια σημαντική πτυχή: η σκόνη κακάο περιέχει και πολλή ζάχαρη και πολύ λίπος. Ως εκ τούτου, αυξάνουν πολύ περισσότερο τον κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα τα άτομα, από ό, τι με τους χυμούς φρούτων.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου