Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα μας κάνουν αθάνατους στο μέλλον!


 Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς! Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μας κερδίζει στην αριθμητική, στο σκάκι ή ακόμα και σε εκπομπές τηλεπαιχνιδιών. Οι επιστήμονες τώρα προβλέπουν: Πολύ σύντομα, οι υπολογιστές να υπερβαίνουν την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Σύμφωνα με νέες εφαρμογές διπλασιάζεται η ισχύ ενός υπολογιστή σε όλο και μικρότερα χρονικά διαστήματα. Εάν αυτό συνεχιστεί,   οι   μηχανές   το


2023 θα υπερβούν την ισχύ επεξεργασίας του ανθρωπινού εγκέφαλου!

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ο διάσημος Αμερικανός επιστήμονας Ρέιμοντ Κούρτζβελ πιστεύει ότι θα επιτύχει την ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα στις μηχανές, τη δύναμη του εγκεφάλου όλων των ατόμων που θα ζουν το 2045!

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές επικαλούνται στη συνέχεια τη λεγόμενη μοναδικότητα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μηχανές δεν έχουν κατασκευαστεί για ανθρώπους, αλλά για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν καλύτερους και πιο έξυπνους υπολογιστές. Αν εκπληρωθεί αυτό το σενάριο, θα είναι μια έκρηξη νοημοσύνης στις μηχανές. Ένας ταχύτερος υπολογιστής θα επιταχύνει το επόμενο σχεδιασμό και ούτω καθεξής.

Οι μηχανές θα είναι αρκετά ευφυής για να προσομοιώνουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αν ήταν συνδεδεμένη άμεσα ένας ανθρώπινος διεπαφές εγκέφαλος με τον υπολογιστή, θα μπορούσαμε να αποθηκεύουμε τα μυαλά μας απευθείας σε έναν υπολογιστή. Ήδη υπάρχουν οι διεπαφές που μπορούν τουλάχιστον να αναλύσουν τα κύματα του εγκεφάλου για τον έλεγχο της σκέψης με τις μηχανές ισχύος.

Ο άνθρωπος γίνεται λογισμικό, και έτσι παραμένει αθάνατος! Ακούγεται τρομακτικό, αλλά είναι ίσως εφικτό να γίνει στο μέλλον!

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου